Economia

Els tipus i el preu dels pisos alentiran el consum

El consum privat a Catalunya avançarà el 2007 un 3,3%, dues dècimes menys del que ho va fer el 2006

El consum, un dels ítems de l'economia que durant els últims anys ha impulsat el creixement del PIB tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya, creixerà aquest any per sota del que ho ha fet en els anys anteriors. Segons les previsions d'un estudi de Caixa Catalunya, el consum privat a Catalunya avançarà el 2007 un 3,3%, dues dècimes menys del que ho va fer el 2006. Paral·lelament, al conjunt de l'Estat, el consum de les famílies s'incrementarà un 3,4%, en aquest cas tres dècimes per sota de la taxa de l'any passat.

En l'últim informe de Caixa Catalunya sobre el consum i l'economia familiar, l'entitat atribueix aquesta desacceleració d'una banda a l'augment dels tipus d'interès, que afavoreixen l'atractiu de l'estalvi al mateix temps que endureixen les condicions de finançament de les llars. De l'altra, l'estudi també responsabilitza d'aquesta frenada, que serà comuna amb petites oscil·lacions a tots els territoris de l'Estat, "la dinàmica menys expansiva de la riquesa immobiliària".

Segons les estimacions, donant per fet que a tots els territoris espanyols hi haurà una frenada, Navarra liderarà les alces en el consum, amb un 4,1% més respecte al 2006, mentre que Astúries serà la que menys s'hi gastarà, un 2,3% més.

Concentració
La demografia serà una de les claus de la marxa del consum. Així, Catalunya, Madrid, Andalusia i el País Valencià concentraran més del 60% del consum de les llars, amb el Principat com a líder, amb una quota del 18,1% del total. Madrid en captarà un 16,2% , Andalusia un 15,6% i el País Valencià un 10,2%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona