Economia

La Cambra de Comerç reclama que Rodalies obtingui la certificació de qualitat del servei

La Cambra demana l'aplicació d'una normativa que es tradueixi en l'elaboració d'una Carta de Serveis

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat que el servei de Rodalies de la capital catalana arribi a un nivell de qualitat adequada "com més aviat millor", i per això ha proposat que adquireixi la certificació UNE-EN 13816, que ja posseeix a altres llocs d'Espanya, com València i Bilbao.

Segons que ha informat la Cambra en un comunicat, a més de la millora i ampliació "de forma immediata" de les Rodalies a Barcelona, cal exigir a Renfe una qualitat en el servei, "que ha de ser independent de l'administració o organisme que ostenti la titularitat i la gestió del servei".

Per a l'entitat presidida per Miquel Valls, la missió de Rodalies Renfe és prestar un servei de mobilitat seguint criteris de qualitat i eficiència econòmica.

Els referents de Bilbao i València
Així, ha posat com exemple a seguir la certificació d'AENOR obtinguda pels trens de rodalies de Bilbao o les tres de les línies existents a València, que actualment compleixen la normativa UNE-EN 13816.

Precisament aquesta última és la directriu que la Cambra demana que Renfe compleixi a Barcelona, i que especifica els requisits, objectius i mesures de qualitat específiques en el transport públic de passatgers.

Segons aquesta norma, la qualitat global del transport públic de passatgers ve constituïda per criteris sobre el servei prestat des del punt de vista del client, i inclou variables com el temps de trajecte, el confort, la seguretat, l'atenció al client i la informació oferta.

Carta de Serveis
La Cambra també ha explicat que l'aplicació d'aquesta normativa s'han traduït en l'elaboració d'una Carta de Serveis, que resumeix els compromisos específics i un decàleg de bones pràctiques que l'empresa adquireix envers els seus usuaris.

Entre els compromisos presents en la Carta de Serveis, en la qual també s'especifiquen les vies que té el client per reclamar -incloent la presència d'un llibre de reclamacions a cada estació amb personal i adreça de correu electrònic, correu postal, fax i telèfon-, destaca l'objectiu d'aconseguir una satisfacció no inferior al 90% dels clients amb l'oferta de trens i aconseguir una puntualitat mínima del 98,5%.

D'una altra banda, la Cambra ha recordat que el futur traspàs de la gestió de l'operadora de Renfe Rodalies a la Generalitat a l'àrea de Barcelona el pròxim 1 de gener és "una notícia positiva" però que "cal prendre amb prudència", perquè el traspàs haurà d'anar acompanyat de les inversions necessàries per superar les deficiències actuals de la infraestructura, "que seguirà depenent de l'Estat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint-i-una empreses gironines opten als premis Etalentum

GIRONA
unió europea

El TJUE tomba el tram autonòmic de l’impost d’hidrocarburs

barcelona

Les comarques gironines rebran 360 milions d’euros de fons europeus

sant joan les fonts

El sector del suro confia en les darreres pluges per salvar la collita

Girona
Economia

L’IPC repunta tres dècimes al maig fins al 3,6% per l’electricitat i els carburants

barcelona
economia

Els apartaments turístics generen un impacte anual de 3.000 milions d’euros a Catalunya

GIRONA

Cedeixen per a activitat industrial vinculada a la mobilitat un terreny a Can Roqueta

Sabadell

L’Alt i Baix Empordà superen el milió de pernoctacions anuals en HUTS

GIRONA
GIRONA

El centre tecnològic Eurecat ingressa 62 milions d’euros el 2023

GIRONA