Societat

Final de setmana negre a Rodalies

Final de setmana negre a Rodalies Renfe amb quatre avaries importants en només set dies. La jornada de divendres acaba amb 500 passatgers atrapats durant dues hores dins un túnel de Sants. Ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Els problemes de divendres han començat a primera hora de la tarda amb els problemes a la línia C2 (Sant Vicenç-Barcelona) per culpa del robatori d'un cable de coure, que ha provocat incidències en el sistema de senyalització de la circulació de trens i retards de fins a dues hores. Cap a les 19h de la tarda, l'avaria d'un tren en el tram Sants-Bellvitge ha fet interrompre el servei ferroviari de la mateixa línia 2.

Aquests problemes han provocat de rebot, la interrumpció de la línia C10 de Rodalies (Barcelona-Aeroport), que s'ha cobert amb un servei alternatiu d'autobusos. A més, els trens de Mitja i Llarga Distància (direcció sud) han circulat desviats per Vilafranca, cosa que també ha provocat retards de 20 a 30 minuts en aquesta línia.

Un robatori
L'avaria de primera hora de la tarda, segons Renfe, ha estat com a conseqüència del robatori de 50 metres de cable de coure que ha provocat problemes en el sistema de senyalització, que ha obligat la companyia a fer aquesta funció de forma manual, cosa que ha dificultat la circulació dels trens. Adif, l'empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries, ha anunciat que el cable quedaria arreglat a la nit.

Dues hores tancats al tren
Però l'avaria d'un comboi entre Sants i Bellvitge, cap a les 19h a la mateix línia C2, ha complicat la situació, ja que Renfe i Adif s'han vist obligades a tallar la circulació ferroviària. En aquesta ocasió, però, l'avaria també ha afectat els trens cap a l'aeroport, servei que s'ha cobert amb autobusos.

Els viatgers que anaven en el comboi avariat han passat més de dues hores tancats al tren sense rebre cap mena d'informació. Els bombers han hagut d'obrir les portes i donar-los aigua. Cap a dos quarts de 10 han estat evacuats a peu, a través del túnel, fins a l'estació de Sants, per la qual cosa Renfe ha hagut de tallar la circulació dels trens a l'estació de Sants.

Ttestimoni directe

Una de les afectades és una periodista de Catalunya Ràdio que ha trucat a l'emissora des del tren i ha explicat la situació de desesperació dels passatgers.

Segons que ha relatat la periodista el tren s'ha parat inicialment a l'altura de Bellvitge i quan semblava que l'avaria estava solucionada després de dues hores d'espera i després de caminar uns pocs metres, el comboi ha tornat aturar-se a l'entrada del túnel de l'estació de Sants.

L'afectada ha explicat que durant la primera hora la companyia ferroviària no ha facilitat cap explicació als passatgers fins que alguns d'ells, a causa del seu nerviosisme, s'han posat en contacte amb el servei d'emergències i els Mossos d'Esquadra i han intentat obrir les portes.

Després d'una hora atrapats s'han personat al lloc diverses dotacions de Bombers de la Generalitat que han facilitat aigua als passatgers.

Precedents
Es dóna la circumstància que Renfe ja va patir dimarts problemes a Rodalies per culpa d'un altre robatori de 300 metres de cable de coure a la mateixa zona d'El Prat de Llobregat, fet que ja va denunciar a la policia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Circulació de trens afectada entre Reus i Alcover pel xoc entre una furgoneta i un tren de mercaderies

LA SELVA DEL CAMP
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat

El CRAM alerta que el 85% de tortugues presenten macroplàstics

El Prat de Llobregat
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA