Casals Ventilació proposa que els 97 empleats treballin tres dies a la setmana

L'empresa, de Sant Joan les Fonts, vol aplicar aquesta suspensió de feina fins a finals d'any

Els representants sindicals i la direcció es van reunir ahir per parlar de l'ERO. L'empresa sosté que el descens de les vendes obliga a prendre aquesta mesura, que en un principi s'hauria d'aplicar fins al 31 de desembre que ve. Concretament volen que els treballadors no vagin a la feina dos dies a la setmana, de forma rotativa, de manera que la fàbrica no tancaria cap dia. Simplement treballaria amb menys personal. El que s'ha de negociar és com repercuteix aquesta mesura en el salari dels empleats. Casals Ventilació està vinculada a Tallers Casals de Ripoll. En aquesta planta, també es pretenia presentar un ERO de suspensió temporal de feina que havia d'afectar tota la plantilla fins a finals d'any. Treball, però, va rebutjar l'expedient. Després, l'empresa va amenaçar d'acomiadar la meitat dels 72 empleats. Sembla, però, que aquesta iniciativa està aparcada. Fa pocs dies, l'empresa va reunir els treballadors per informar que hi havia comandes assegurades fins al setembre. El comitè d'empresa ara espera que la direcció els faci alguna proposta. D'altra banda, ahir es van reincorporar quatre treballadors dels nou que al gener havien d'anar a treballar a una planta que té el grup a València, un trasllat que el jutge va sentenciar que no era procedent.

Parades a Trety

D'altra banda, aquest diari va poder saber ahir que la plantilla de Trety de Maçanet està preparant parades de producció per a la setmana que ve com a senyal de protesta per la intenció de l'empresa d'acomiadar 289 treballadors. Les negociacions de l'ERO continuen i la direcció ha augmentat l'oferta de compensacions de 30 dies per any treballat a 35 dies. El comitè, però, ho continua considerant insuficient.

No hi ha acord a Comforsa de Campdevànol

JORDI CASAS

La reunió d'ahir entre el comitè i la direcció de Comforsa, amb fàbriques a Ripoll i Campdevànol dedicades a la forja i a la mecanització, va acabar sense acord pel que fa a les baixes incentivades i es va acordar fer una altra reunió després de Setmana Santa. L'empresa ofereix 35 dies per any treballat i la indemnització ha pujat dels 30.000 als 36.000 euros de sostre, amb la qual cosa el comitè, tal com va explicar el representant de CCOO, Joan Baz, als treballadors, no està d'acord. Reclama 45 dies per any treballat. Sí, en canvi, que hi va haver acord amb les modificacions a l'alça de les prejubilacions allargant l'edat dels 61 als 62 anys i, per tant, facilitant l'increment de la base reguladora amb un 82% del sou de mitjana. «No sobra gent; manca feina», va dir Baz, que va recordar que Comforsa s'ha modernitzat i que és una empresa líder mundial al sector. Prop de 200 treballadors es van concentrar al matí a la factoria de Campdevànol i van mostrar pancartes reivindicatives arran de l'anunci de l'empresa que vol prescindir de 200 persones. El comitè manté que un centenar de treballadors han de ser afectats per un ERO i 50 per prejubilació, i la resta, baixes incentivades voluntàriament.

Pla de viabilitat a Cotec

anna puig

El jutjat mercantil ja ha aprovat el concurs de creditors de l'empresa Cotec de Riudellots, que es dedica a la fabricació de portes i finestres de PVC. Un cop dut a terme aquest tràmit, l'empresa ha passat a ser gestionada pels administradors concursals, els quals ara hauran de presentar un pla de viabilitat que molt probablement inclourà una reducció de la plantilla. Segons ha pogut saber aquest diari, el fet que s'hagi aprovat el concurs de creditors ha motivat l'empresa a retirar el darrer expedient de regulació d'ocupació (ERO) –que es va presentar després que el Departament de Treball denegués la primera proposta de la direcció d'acomiadar una quarantena d'empleats–. Mitjançant aquest segon ERO es pretenia acomiadar 30 treballadors i es va presentar recurs al primer, de manera que l'objectiu era reduir la plantilla en unes setanta persones en total. Ara, però, tot això queda aparcat fins que els administradors concursals presentin la seva proposta de pla de viabilitat i de dimensions de la plantilla. Els representants sindicals han demanat una reunió amb els nous gestors per conèixer de primera mà quines són les seves intencions.

Hutchinson diu prou

A.v

El comitè d'empresa de Hutchinson de Palamós ha dit prou. Ja ha deixat clar a la direcció el seu rebuig a l'expedient per acomiadar 209 treballadors, que va entrar ahir al Departament de Treball. No vol saber-ne res, ja que no ha volgut abans negociar-ho amb ells. Per això, ahir, després de la segona concentració de més de 200 treballadors davant l'empresa –foto–, van decidir convocar-los a tots –441– a una assemblea dissabte a les deu del matí al cinema Arinco per tractar d'aquest tema i, seguidament, manifestar-se pels carrers del poble. Ells creuen que darrere l'expedient, aprofitant-se de la crisi actual, hi ha una deslocalització de l'empresa, com ja s'ha anat fent els darrers anys amb la marxa de projectes iniciats i la pèrdua de personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona