Economia

economia

El petit i el gran comerç estan satisfets del primer dia de les rebaixes d’estiu

Turistes, molta gent que feia festa, bon temps i descomptes d’entre un 30% i un 50% a les petites botigues, i fins a un 70% a l’Espai Gironès, van provocar que ahir, primer dia de les rebaixes d’estiu, molta gent sortís a la recerca d’alguna ganga a Girona. “Tot i que alguns dels nostres establiments ja feia dies que havien començat els descomptes, s’ha iniciat la campanya de rebaixes amb força afluència i molt bons descomptes. Les rebaixes d’abans, que començaven amb un 20%, ja són història, ara comencen fortes i tothom se’n pot beneficiar”, va explicar Pau Jordà, gerent de l’Espai Gironès, que també va recordar que ahir es va encetar el sorteig d’estades de nits d’hotel i entrades a Futuroscope. “Esperem una bona campanya, d’entre un 5% i un 7% més de vendes que l’any passat. I fins i tot creiem que serà molt bona, com la del 2019 o fins i tot millor.” I té les mateixes bones previsions per a la temporada d’estiu: “Tots els indicadors assenyalen que serà molt positiva”, va continuar afirmant. El turisme també ha ajudat i s’ha vist molts turistes voltant pel centre comercial, “especialment anglesos, holandesos i alemanys, el turisme de la Costa Brava que algun dia ve a comprar”.

Va coincidir totalment amb aquest augment del turisme Mercè Ramírez de Cartagena, presidenta dels comerciants del centre de Girona: “És un any bo. A la ciutat ara hi ha molt de turisme, feia temps que no passava. Es veu gent tots els dies de la setmana, i per això el volum de vendes és més positiu.” Però tot i que les sensacions són bones i els comerciants esperen una campanya millor que la de l’any passat, “fins i tot amb un 20% i un 25% més”, Ramírez va exposar que ara que els comerços ja no tenen les èpoques de descomptes restringides no és el mateix que abans: “Es comencen les rebaixes esglaonadament, no és com fa anys que el primer i el segon dia de rebaixes hi havia acumulació. Ara es té llibertat per començar els descomptes i també molts establiments ofereixen ofertes especials abans als clients. Per això es dilueix una mica tot”, i va acabar recordant la importància del petit comerç per mantenir les ciutats vives: “Recordeu-ho a l’hora d’anar a comprar.”

El mateix aconsella Frederic Carbó Pujol, president de Comerç Figueres, també content per com van les vendes d’aquests dies de rebaixes: “El temps acompanya, es fan molt bons descomptes i els turistes francesos han tornat a venir.” Per sectors, els productes estrella continuen sent la roba i el calçat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona