Economia

zona euro

El BCE alerta de “debilitats estructurals” en els models de negoci d’alguns bancs de l’eurozona

Enria defensa continuar pressionant les entitats perquè abordin aquestes deficiències persistents

El Banc Central Europeu (BCE) ha reconegut que alguns bancs de l’eurozona encara presenten “debilitats estructurals” en els seus models de negoci. Així ho ha assegurat aquest dimecres el president del Consell de Supervisió de l’entitat, Andrea Enria, en una compareixença davant el comitè d’Afers Econòmics i Monetaris del Parlament Europeu i recollida per l’ACN.

Segons el dirigent italià, problemes com “una mala planificació estratègica” o una “elevada concentració dels ingressos” continuen suposant “una clara amenaça” a la sostenibilitat del sistema. En aquest sentit, Enria defensa poder incrementar la pressió als bancs per assegurar que es posa remei a la situació.

“És la lliçó més important que hem après” de la darrera crisi als Estats Units, ha apuntat el dirigent italià en declaracions recollides per l’ACN.

Si bé el BCE defensa que el seu Consell de Supervisió ha analitzat diverses mesures per poder millorar la supervisió dels bancs, considera que els progressos que han dut a terme algunes entitats han estat “insuficients”. “És per això que continuem impulsant-los perquè abordin activament aquestes debilitats estructurals”, ha reivindicat Enria.

Alhora, explica l’ACN, el dirigent italià ha assegurat que el BCE ha pres nota dels últims informes emesos pel Tribunal de Comptes Europeu, que a mitjan maig passat va alertar que els requisits de capital que s’exigien a les entitats “no eren suficients” i va criticar “l’obsolescència” i “manca de personal” a les entitats supervisores.

“Prenem molt seriosament les seves recomanacions i treballarem per implementar-les com més aviat millor; de fer, algunes recomanacions fan referència a debilitats que ja havien identificat i que estem solucionant”, ha matisat.

Per altra banda, Enria també ha instat als legisladors europeus a completar la implementació de l’acord de Basilea III, el marc que ha de fixar els estàndards que han de complir els bancs per garantir la seva seguretat.

En aquest sentit, el president del Consell de Supervisió del BCE ha celebrat l’acord assolit ahir entre els estats membres i el Parlament Europeu sobre els nivells mínims de capital i confia que la proposta sobre garantia de dipòsits avanci en la mateixa direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA