Economia

Torna el Saló de l’Ocupació amb més de 110 activitats

El certamen vol informar i assessorar els joves que busquen feina o les persones que volen canviar d’orientació professional

El Saló de l’Ocupació tornarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona els dies 4 i 5 d’octubre, en una edició que, segons els organitzadors, “dóna accés a recursos per a l’orientació i el suport per a la recerca de feina o canvi de rumb professional”. El saló, que promou l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, oferirà més de 110 activitats enfocades a informar, assessorar, descobrir ocupacions, preparar processos de cerca de feina i conèixer els sectors amb més sortides professionals. La regidora de Promoció Econòmica i Treball de l’Ajuntament de Barcelona, Raquel Gil, ha destacat: “Amb aquest esdeveniment obrim portes i oferim recursos per millorar la qualitat de l’ocupació, fent-la accessible per a tothom”.

El saló s’estructura en cinc espais: el primer, i nou d’aquest any, és Informa’t, que aportarà als visitants informació sobre les propostes de la fira i itineraris recomanats dins del saló en funció dels interessos de cada visitant. Serà també el punt d’acollida de grups de centres formatius i ocupacionals.

El segon, Orienta’t, permetrà al públic contactar amb més de 40 entitats que ofereixen recursos ocupacionals i formatius per al desenvolupament professional, rebre assessorament personalitzat per focalitzar cada trajectòria, informar-se sobre drets laborals, o assistir a tallers i xerrades. El tercer és l’espai Descobreix, per conèixer oficis i professions amb més demanda, i trobar la formació que es necessita per desenvolupar-los. Hi participen més de 30 entitats, gremis i tallers d’oficis que duran a terme demostracions al voltant d’aquestes ocupacions relacionades amb l’atenció sanitària, l’assistència a la dependència, l’art floral, el medi ambient, la programació o els sectors logístic i portuari, el transport, la construcció, la alimentació, la seguretat o el lleure, entre d’altres. El públic podrà realitzar el test d’interessos professionals per identificar les àrees i professions més adients segons les seves preferències i motivacions, rebre assessorament acadèmic i formatiu i informar-se sobre els processos actuals d’acreditació de competències.

Prepara’t és el nom del quart espai, que oferirà assessorament sobre les eines, estratègies i els recursos més eficaços per la recerca de feina. Entre les activitats proposades, la possibilitat de millorar la presentació del currículum practicar entrevistes de feina amb professionals de recursos humans.

Finalment, l’espai Oportunitats professionals, serà el lloc de trobada amb el mercat de treball, per conèixer, mitjançant conferències i tallers, nous sectors amb alta demanda de talent. Es parlarà, per exemple, de les oportunitats laborals del sector públic, tant a través d’oposicions o concursos, com de contractació de personal laboral. També de noves professions relacionades amb la sostenibilitat, l’economia blava, o amb al sector TIC, la indústria 4.0 o la intel·ligència artificial. En aquesta àrea es podrà contactar amb empreses i col·legis professionals per trobar noves oportunitats laborals i inscriure’s a les ofertes de feina que gestiona Barcelona Activa.

Com en darreres edicions, coincidirà en dates i recinte amb un renovat Bizbarcelona que, per la seva banda, oferirà més de 120 activitats pensades per actualitzar i millorar la competitivitat dels negocis dels professionals autònoms, el comerç i les microempreses locals. Per accedir-hi, caldrà acreditar-se a la web del Bizbarcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva