Economia

Pimec presenta 35 propostes als grups parlamentaris

La patronal aprofita el debat de política general per suggerir actuacions concretes davant dels “desafiaments econòmics” que afronta el país

Pimec ha presentat trenta-cinc propostes concretes als grups parlamentaris catalans coincidint amb el debat de política general que té lloc al Parlament. Davant dels “desafiaments econòmics i financers” que afronta el país, Pimec demana mesures per “impulsar el creixement, la competitivitat i la productivitat de les empreses”, segons indica en una nota.

Es tracta de propostes concretes en deu àmbits diferents: morositat, fons europeus, model aeroportuari català, gestió de l’aigua, fiscalitat, agenda rural, indústria, treball, energia i competitivitat empresarial.

Així, per exemple, Pimec destaca la necessitat d’incorporar en els plec de totes les licitacions públiques una clàusula perquè paguin directament als subcontractistes dels contractes públics, començant pels de major import i fent-ho extensiu a tots els contractes amb més del 30% de subcontractació.

La patronal presidida per Antoni Cañete també reitera la importància d’ampliar el nombre de programes que s’executen a través de la col·laboració publicoprivada, amb l’objectiu d’accelerar l’execució dels fons europeus i de garantir-ne l’èxit. D’altra banda, defensa impulsar la constitució d’una comissió per a l’impuls aeroportuari, liderada per la Generalitat i el ministeri competent en matèria d’aeroports, amb la participació dels ajuntaments del Prat de Llobregat i de Barcelona i les organitzacions empresarials més representatives de Catalunya.

Així mateix, reclama aprovar un Pacte Nacional de l’Aigua que inclogui una planificació i un calendari per a aquelles actuacions i inversions a mig i llarg termini que donin resiliència al sistema hídric català. A més, proposa mesures per avançar en la implantació d’un model d’aplicació dels tributs basat en la cooperació entre contribuents i administració, i crear un programa específic de relleu generacional en l’activitat econòmica dels territoris rurals. Alhora, un pla per mantenir la xarxa de comerços a pobles i per dinamitzar el comerç en les àrees despoblades en col·laboració amb el sector turístic.

Entre altres qüestions, l’organització de petites i mitjanes empreses demana de nou impulsar la tramitació d’un projecte de llei de polígons d’activitat econòmica; avançar en l’establiment progressiu d’un salari mínim de referència de Catalunya; promoure un Pacte Nacional per la Productivitat; redoblar els esforços en el desplegament massiu de les energies renovables amb mesures d’estímul, i crear un Portal de la Innovació amb la informació i acompanyament perquè les empreses puguin accedir a les convocatòries d’ajuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona

Bumerang, l’‘start-up’ que evita 2.500 envasos d’un sol ús al dia

Barcelona

Empatif s’enfoca a guanyar volum, també amb compres

Manresa
ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona