Economia

economia

L’euríbor puja de nou després de l’aturada d’agost i tanca setembre en el 4,149%

Després de la baixada del passat mes d’agost, s’espera que l’índex es mantingui entorn el 4 i el 4,1% els pròxims mesos

L’euríbor a dotze mesos, l’indicador que més s’usa a Espanya per a calcular les quotes de les hipoteques variables, ha pujat de nou al setembre, fins a aconseguir una taxa mitjana del 4,149%, després de descendir a l’agost per primera vegada en una mica més d’any i mig.

A l’espera que el Banc d’Espanya confirmi la dada en els pròxims dies, la taxa mitjana de l’euríbor ha assolit al setembre aquest 4,149%, superior al 4,073% d’agost.

Durant el mes de setembre l’euríbor ha arribat a superar en taxa diària el 4,2% (avui divendres ha tocat el 4,228%), la qual cosa suposen nous màxims des de 2008.

L’euríbor puja de nou després que el passat 14 de setembre el Banc Central Europeu (BCE) decidís pujar altres 25 punts bàsics els tipus d’interès, fins al 4,5%.

En els últims dies, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, va assegurar que els tipus d’interès en l’eurozona es mantindran en nivells “prou restrictius tant temps com sigui necessari” perquè la inflació baixi cap a l’objectiu del 2%. “Considerem que els nostres tipus han assolit nivells que, mantinguts per una durada prou llarga, faran una contribució substancial al retorn oportú de la inflació cap al nostre objectiu”, va afirmar.

La previsió que els tipus d’interès es mantinguin alts durant més temps de l’estimat també ha provocat que la rendibilitat dels bons sobirans hagi pujat amb força en els últims dies, fins a assolir màxims en una dècada.

El nou increment de l’euríbor provocarà un altre encariment de les quotes de les hipoteques, ja que fa un any, el setembre de 2022, l’indicador se situava en el 2,233%.

Just aquest mes, l’euríbor es va incrementar en gairebé un punt percentual, una alça que va coincidir amb la pujada dels tipus d’interès escomesa pel Banc Central Europeu (BCE), en 75 punts bàsics.

Així, en una hipoteca variable mitjana de 143.412 euros (segons les últimes dades publicades per l’INE corresponents a juliol), a un termini de 25 anys i amb un interès d’euríbor més 1%, les quotes passaran dels 697,58 euros als 850,8 euros. Això suposa un encariment d’uns 153 euros mensuals o 1.839 euros anuals.

Després de la caiguda que va registrar l’euríbor a l’agost, els experts no esperaven un canvi de tendència, i ja avançaven en les seves estimacions que l’índex es mantindria entorn dels nivells actuals, entre el 4 i el 4,1%, en els pròxims mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA