Economia

ECONOMIA

Segon mandat de Fàbrega a la Cambra de Comerç

Abans de començar el ple que l’havia de reelegir com a president, per segon mandat consecutiu, de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega explicava a aquesta periodista els canvis a l’entitat des que hi va entrar per primera vegada: des del vellut antic de la decoració, rèmora del passat, fins a la nul·la presència de la dona. La transformació a la Cambra de Comerç, “ fotografia del teixit social gironí”, es va fer evident ahir al migdia en un acte protocol·lari i amb la presència, entre altres autoritats, del secretari d’Empresa i Competitivitat del govern, Albert Castellanos.

Fàbrega va fixar els quatre punts d’un segon mandat que va definir de “consolidació” després que durant el primer la Cambra de Comerç hagués de fer front a tres embats: el temporal Glòria, la pandèmia i la guerra d’Ucraïna. La recerca de talent, la internacionalització, la transformació digital i la sostenibilitat són els quatre grans eixos de la presidència de la Cambra de Comerç de Girona. En relació amb el primer punt “cabdal”, Fàbrega considera que s’han de fer canvis: “Cal oferir millors salaris, plantejar plans de carrera, de formació, conciliació, bons lideratges i treballar junt amb l’educació.” I va instar a fer un debat social sobre aquesta qüestió, que no “és lleugera”. En aquest sentit, va destacar que el 15 de novembre faran la desena Fira de l’Ocupació, que vol revertir els índexs “vergonyosos” de desocupació.

El president de la Cambra de Comerç de Girona va assenyalar un repte específic de la demarcació: el nou hospital Trueta. “Revolucionarà l’economia gironina”, va assenyalar Fàbrega. I en aquest sentit va destacar el repte que suposarà sobretot per a les empreses de l’economia de la vida. Va afegir la necessitat d’inventariar les empreses de la salut a la demarcació i va fer una crida a compartir agendes.

També va reivindicar el paper polític de la Cambra de Comerç de Girona quan “alça la veu” davant la poca execució dels pressupostos, el desdoblament de l’N-II o els fons Next Generation. “No farem partidisme”, va matisar. Fàbrega va destacar la bona convivència amb la resta de cambres, en especial les de Palamós i Sant Feliu de Guíxols.

La candidatura guanyadora que acompanya Fàbrega combina “renovació i experiència”. La componen Jaume Guàrdia Pont, Lídia Vidal Juventench, Enric Dotras Ruscalleda, Gemma Coll Arnall, Joan Josep Ribas de Pouplana, Àlex Gilabert Vázquez, Lluís Periáñez Llatje, Mariona Serra Pagès, Josep Serra Puigdemont, Pepita Perich Pujol i Emili-Xavier Barba Ballester. El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, va destacar el paper de Fàbrega en la presidència del Consell General de Cambres de Catalunya. Va remarcar que fer política és també “trencar inèrcies”. “L’economia més innovadora no s’acaba a Barcelona”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona