Economia

ECONOMIA

La fira de vins Territori Pissarra, el 14 d’octubre a Colera

Colera acollirà el proper 14 d’octubre la segona edició de la fira de vins Territori Pissarra, el certamen que va néixer l’any passat i que es va desenvolupar conjuntament amb la Festa de la Verema de la DO Empordà. L’activitat, co-organitzada pel Celler Hugas de Batlle i Territori Pissarra, comptarà enguany amb la participació de divuit cellers de les regions vitivinícoles de l’Empordà, Priorat, Penedès i Llenguadoc-Rosselló. Aquesta es desenvoluparà entre les 2/4 de 12 del matí i 2/4 de 9 del vespre ininterrompudament al Passeig Marítim. Segons explica el coorganitzador, Eduard Hugas de Batlle, un dels objectius de la fira és “posar Colera al mapa” i “remarcar aquest municipi i l’Empordà com un gran territori vitivinícola de passat, present i, si el canvi climàtic ho permet, de futur”.

El viticultor també es mostra optimista i espera “igualar” o fins i tot “millorar” les xifres d’assistència de l’anterior edició, malgrat aleshores es van aprofitar les sinergies de la Festa de la Verema i que es va celebrar en temporada d’estiu.

Esther Pujol exposa que la fira servirà per “donar a conèixer els vins que resulten d’una viticultura amb sòl pissarrós i posar en valor els vins de terrer”. En aquest sentit, la co-organitzadora relata com “els vins de pissarra tenen unes característiques molt concretes com ara que són intensos, golosos i amb força grau alcohòlic, fruit de l’alta concentració en sucres”.

L’alcalde de Colera, Lluís Bosch, qualifica de “molt importants” les activitats programades al seu municipi i diu sentir-se “orgullós” d’acollir els actes de Territori Pissarra. Bosch desitja que es mantingui “molts anys” i es pugui ampliar en un futur la programació. El batlle es mostra optimista pel que fa a l’assistència de públic i espera una elevada xifra de participants a uns actes que compten amb el suport del consistori.

A l’edició d’enguany per part de la regió vitivinícola de l’Empordà hi seran presents: Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Mas Pòlit, Espelt Viticultors, La Vinyeta, Mas Llunes, Somni d’Istiu, Vinyes d’Olivardots i Vinyes dels Aspres.

Del Llenguadoc-Rosselló: Domaine du Traginer i La Tour Vieille. Del Penedès: Orda Vins. Del Priorat: Celler Burgos Porta, Clos Pachem, Costers del Priorat, Perinet i Sandra Doix.

També hi hauran petites mostres del Celler Martín Faixó (DO Empordà) i Mas d’en Gil (Priorat). La jornada tindrà l’acompanyament musical d’Alverd Oliva (12:00h) i Els Barbuts de Sant Esteve de les Roures (17:30h).

Els restaurants de Colera també hi participaran amb l’elaboració de diverses tapes que es podran consumir a la fira. El tiquet per fer tastos als expositors dels cellers tindrà un preu de 20 euros (copa de vi inclosa i descompte de 5 euros per a la compra d’ampolles). Es podran assaborir els vins dels divuit cellers participants sense límit de degustacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona