Economia

Dental Residency canvia a Lura Care per entrar a Europa

Amb la nova denominació, l’empresa de salut bucodental per a persones grans o dependents suma l’òptica i l’audiologia

Nascuda a Barcelona el 2015 sota la marca Dental Residency i rebatejada ara com a Lura Care, la companyia ofereix serveis sanitaris de salut bucodental, òptica i audiològica a persones grans i amb diversitat funcional, a través de les seves línies Lura Care, Lura Vision i Lura Hearing.

Fundada per Sergi Comas, CEO; Alessandro Marconi, odontòleg i implantòleg expert en gerondontologia; i Arnau Ayza, expert protètic i fundador d’Ayza Ortodoncia, la companyia ha captat fins ara dos milions d’euros en rondes de finançament i l’any passat el va tancar amb una facturació d’1,3 milions d’euros. Ara té com a objectiu assolir el lideratge a Europa entre les empreses que ofereixen aquests serveis sanitaris, una fita que ja ha aconseguit a l’Estat espanyol.

La companyia cobreix la necessitat social no atesa de vetllar per la salut bucodental dels més grans o persones amb diversitat funcional, dels quals gairebé mig milió resideixen en els més de 5.000 centres d’atenció distribuïts per l’Estat espanyol. El propòsit de garantir l’accés a les prestacions bucodentals de la majoria de persones d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu de millorar la seva salut, benestar i qualitat de vida, va ser determinant en la creació de Dental Residency, ara Lura Care.

El model que ha desenvolupat l’única a l’Estat espanyol dedicada de manera exclusiva a les atencions sanitàries que proposa, es basa en disposar de serveis de salut mòbils que acudeixen als centres residencials, de dia o al domicili particular de la persona que els necessita.

Els professionals de l’empresa, especialitzats en gerodontologia i atenció a persones amb diversitat funcional, òptica i audiològica, es desplacen fins on estigui ubicat l’usuari amb el material portàtil homologat necessari o amb una Unitat Mòbil per a la prestació sanitària, evitant així desplaçaments innecessaris i molt sovint complicats i incòmodes per a aquests perfils de pacients.

Plataforma pròpia.

Lura Care, que col·labora amb una àmplia xarxa de centres per garantir qualsevol tipus de tractament i n’assumeix la derivació amb un servei d’acompanyament i transport adaptat en cas de ser necessari, també ha desenvolupat una plataforma tecnològica pròpia, accessible des de dispositius mòbils, per millorar l’assistència a l’usuari. Aquesta plataforma permet als professionals sanitaris incloure en el sistema el diagnòstic del pacient en temps real i les actuacions que s’hagin dut a terme per al tractament administrat, fet que repercuteix en minimitzar els errors en l’assistència.

Després de consolidar el seu model d’atenció sanitària a nivell nacional, Lura Care ha iniciat enguany el seu procés d’expansió internacional a Europa, on les necessitats assistencials són molt similars a les detectades a l’Estat espanyol.

La firma va obrir el gener passat el seu primer centre operatiu a Itàlia, concretament a Milà, des d’on ofereix els seus serveis a poblacions del nord del país. A més, a hores d’ara està fent les últimes passes normatives per entrar en el mercat del Regne Unit i l’any vinent ho preveu fer en el d’Alemanya.

Compromís.

Es defineix com una companyia compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en salut i benestar i, per tant, contribueix a tenir cura de la salut de col·lectius freqüentment oblidats com els que atèn, facilitant-los l’accés als seus serveis. Aquesta funció social de Lura Care també es reflecteix en els seus preus ajustats i en les diferents opcions de finançament sense interessos, “perquè ningú que ho necessiti es quedi sense atenció sanitària per qüestions econòmiques”, afirma Comas, que explica que com a companyia “d’impacte social, impulsem diverses iniciatives com ara les revisions gratuïtes i sense compromís o activitats formatives per fomentar la prevenció i els hàbits saludables dels residents o els dependents. A més, part dels ingressos que obté la companyia es reinverteixen en centres i entitats socials a través de bonificacions trimestrals”.

Des del seu naixement, Lura Care ha superat les 100.000 persones ateses a l’Estat espanyol, on disposa de 8 centres operatius distribuïts en 7 comunitats autònomes. A més, l’empresa ha establert convenis de col·laboració amb més d’un miler de residències a Catalunya, País Valencià, Comunitat de Madrid, Andalusia, País Basc, Navarra i les Balears.

El repte de Lura Care per als pròxims cinc anys és oferir cobertura assistencial a més de 2 milions de persones a partir dels 25 centres operatius que pretén obrir a 4 països europeus, “i atendre cada any més de 300.000 persones i realitzar més de 70.000 tractaments”, assegura Comas, que alerta de l’increment de necessitats assistencials en els pròxims anys a Europa, “que ens ha de dur a incentivar la col·laboració públic-privada amb companyies com Lura Care, que aporten gran valor” social i econòmic al sistema sanitari. L’empresa vol assolir una facturació de més de 40 milions d’euros a l’acabarel seu pla quinquennal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona