Economia

El Programa 30 Plus facilita la contractació a 43 desocupats

La iniciativa se centra en oferir una oportunitat de feina als majors de 45 anys i aquells que es troben en situació d’atur de llarga durada

L’Ajuntament de Girona ha obert la convocatòria d’ajuts al Programa 30 Plus, dirigit a les persones de més de 30 anys i que estan desocupades. La iniciativa, però, se centra en oferir una oportunitat de feina als majors de 45 anys i aquells que es troben en situació d’atur de llarga durada. En total, es preveu que es contractin 43 persones, gràcies al Programa 30 Plus.

Les empreses interessades en participar d’aquestes subvencions han de posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació Municipal (SOM), que serà l’encarregat de fer la preselecció de les persones que es presentin a les diferents ofertes de feina, en tant que entitat promotora. La iniciativa ofereix fins a 1.260 euros mensuals durant nou mesos per a contractes a temps complert.

En el cas de contractes de 20 hores, el programa ofereix la part proporcional a aquest salari. Per poder acollir-se a la subvenció, l’empresa ha d’oferir un contracte mínim de sis mesos en qualsevol modalitat contractual, excepte contractes de substitució, interinitat o relleu, entre altres requisits. El període de subscripció de contractes és des del 2 d’octubre fins a l’1 d’abril de 2024 i les empreses tenen un termini de 2 mesos, des de la data d’inici del contracte, per sol·licitar la subvenció.

Les persones contractades dins aquest programa rebran una formació professional amb l’objectiu de millorar la seva qualificació. La formació, de 20 a 100 hores, estarà vinculada al lloc de treball atenent el perfil de la persona contractada i a les necessitats o requisits tècnics del lloc de treball i de l’empresa contractant.

El Servei Municipal d’Ocupació gestiona des de 2016 aquests ajuts a la contractació que permeten l’ajut a empreses a la contractació de persones de Girona i comarca. Des de la primera edició, s’han pogut contractar, en el marc d’aquest programa, un total de 238 persones. El 74% d’aquests contractes han estat per a dones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona