Economia

El govern adjudica el 84% dels 3.163 milions transferits de l’Estat dels fons Next Generation

La consellera Mas Guix afirma que l’impacte global captat és de 6.336 milions, dels quals 4,294 milions han tingut 46.000 beneficiaris

Afirma que és la comunitat que ha mobilitzat més subvencions malgrat les “limitacions” d’un “disseny centralista”

A l’equador de la primera fase de desplegament dels fons Next Generation EU, la consellera d’Economia , Natàlia Mas Guix ha fet balanç en comissió parlamentària assegurant que la Catalunya és un dels territoris que està fent una millor feina de captació d’aquest recursos via transferència de l’Estat o a través de convocatòries  que convoca directament el govern espanyol. D’exemple, i malgrat censurar les “limitacions del mecanisme de desplegament que pateix deficiències de disseny i una visió centralista”, ha explicat que la Generalitat ha mobilitzat el 84,3% dels recursos que els ha ingressat l’Estat. És a dir que d'un total de 3.163 milions 2.667 milions “ja estan posats a disposició de la ciutadania en licitacions, subvencions o transferències” a altres entitats del sector públic fins a 31 d’octubre.

Els fons Next Generation arriben a Catalunya per quatre vies i l’impacte global captat és de 6.336 milions, dels quals 4,294 milions ja s’han mobilitzat. La primera via són les convocatòries que publica directament l’Estat en forma de concurrència pública; en aquest cas, els projectes catalans han captat 1.900 milions, un 20,7 % del total. La segona via és l’assignació que l’Estat fa a Catalunya a través de les conferències sectorials, que suma 3.484,3 milions, un 15,4 % del total.

El tercer mecanisme són les adjudicacions de l’Estat d’aquests fons que es corresponen amb una execució a Catalunya, xifra que suma 714,4 milions, i finalment concessions directes de l’Estat a entitats catalanes, que sumen 236,3 milions.

En total, la Generalitat calcula que hi ha hagut uns 46.000 beneficiaris, uns 33.000 d’ells particulars

Mas Guix ha destacat que de tots els fons mobilitzats per a les comunitats autònomes, un estudi d’Esade assegura que Catalunya és capdavantera aconseguint el 29% del total, seguit del País Valencià, amb un 16%, i Madrid, amb un 8%. La consellera ha destacat que també són els que més transparència apliquen a l’hora d’explicar el destí dels fons, que també es poden consultar al lloc web fonseuropeus.gencat.cat , i ha tornat a reclamar que les comunitats puguin decidir sobre una part d’ells per aprofitar-los al màxim segons les necessitats de cada territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

La pensió mitjana dels catalans creix un 5,06% al juliol i se situa en 1.306 euros

barcelona
economia

Catalunya es manté el 2022 com el tercer territori que més recapta però el desè en recursos rebuts

barcelona
economia

Lleuger descens de l’atur, que se situa en el 9,41%

barcelona
economia

Segon avís de la CE a Espanya per “discriminar” els interins

barcelona
economia

El govern ha destinat 246 milions en ajuts a la indústria des de 2021

barcelona

Figueres acollirà per primer cop el Fòrum Gastronòmic Ciutat per al públic general el 5 i 6 d’octubre

FIGUERES

Es preveu que el 36 per cent de la producció catalana de poma es culli a Girona

GIRONA

La Cambra de Comerç de Barcelona avisa que el turisme “no pot tenir un creixement infinit”

Barcelona

L’empresa de reciclatge ACIN compra l’antiga tèxtil Nylstar per 8 milions

blanes