Economia

Les negociacions entre Foment i els transportistes estan totalment bloquejades

Les negociacions entre el Ministeri de Foment i les associacions de transportistes estan en aquests moments del procés totalment bloquejades segons fonts del Comitè Nacional del Transport (CNT).

Des que van reprendre el diàleg a les cinc de la tarda mantenen una reunió a porta tancada que ha de servir per convèncer els convocants de la vaga, Fenadismer i Confedetrans, perquè donin suport al document aprovat per la resta de transportistes. Fenadismer veu ''molt difícil'' arribar a un acord aquest vespre.

Després de tres dies de vaga i sessions de negociacions maratonianes, en aquests moments la via de solució per desconvocar les aturades està en un punt mort.

L'escenari que en aquests moments es dibuixa és el sector del transport dividint. D'una part, Fenadismer i Confedetrans, no pensen signar el document aprovat aquest dimarts al vespre entre el govern espanyol i la resta d'organitzacions.

Aquest esborrany estableix una dotació de 60 milions d'euros per aquells camioners que vulguin deixar l'activitat i una clàusula de revisió del preu del gasoil entre d'altres mesures. Per una altra banda, la resta d'organitzacions consideren possibilista el document i li donen suport.

Els convocants de la vaga es mantenen forts en la seva demanda d'una tarifa mínima que els permeti com a punt de partida cobrir la despesa d'explotació. El govern espanyol els hi ha dit per activa i per passiva que aquesta mesura és il·legal i va contra la llei del lliure mercat.

La tasca d'aquesta sessió de negociacions és intentar que Fenadismer i Confedetrans se sumin al document. La CNT vol que el govern espanyol aconsegueixi un acord amb el qual tothom es pugi sentir còmode.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

CCOO crida a fer vaga a la Copa Amèrica pels expedients a empleats del Port Olímpic

Barcelona
Economia

Destinen 1,7 milions a contractar més personal de suport als temporers de Lleida

Lleida
Economia

Damm tanca el 2023 amb 130 milions de benefici, un 28% més que l’any anterior

barcelona

Les càrnies i la indústria química fan créixer les exportacions gironines a l’abril

girona
economia

La Caixa preveu augmentar la inversió en Naturgy i Telefònica

barcelona

Calsina Carré, Henkel i CHEP fan un acord de transport sostenible

pont de molins
economia

El president del BBVA fa una picada d’ullet a les pimes en l’assalt al Sabadell

Santander
economia

Les exportacions catalanes pugen un 5,6% a l’abril després de cinc mesos de descensos

barcelona
ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Os de Balaguer