Economia

pròxim orient

La petroliera BP també suspèn el trànsit pel mar Roig

La companyia d’energia segueix així els passos de cinc grans empreses navilieres mentre els rebels houthis han intensificat els seus atacs a vaixells de càrrega

La companyia BP ha aturat tots els enviaments de petroli i gas a través del mar Roig després de l’augment dels atacs a vaixells de càrrega per part dels rebels houthis al Iemen. A través d’un comunicat difós aquest dilluns i recollit per l’agència Efe, la petroliera britànica informa de la suspensió temporal de la navegació per la ruta del mar Roig, al·legant “un deteriorament de la situació de seguretat” enmig de les tensions al Pròxim Orient. Es tracta d’una ruta que connecta el Mediterrani amb els principals ports petroliers del golf Pèrsic, d’on procedeix la part més important de cru i gran part del gas natural liquat que acaba a Europa i per on transita l’hidrocarbur que exporta Rússia a l’Índia, la Xina i altres països asiàtics.

Amb aquesta decisió, BP es converteix en la primera companyia petroliera en aturar el seu propi transport marítim, després que entre divendres i diumenge cinc grans empreses navilieres de transport hagin anunciat la suspensió de la navegació dels seus vaixells per aquesta ruta, per on circula el 12% del comerç marítim mundial. Les empreses han pres aquesta decisió després com a mesura de seguretat després d’un augment dels atacs amb míssils i drons per part dels rebels houthis. El mar Roig és la ruta més ràpida per fer arribar les mercaderies d’Àsia a Europa. El problema és que l’entrada al mar Roig en la seva riba oriental pel Iemen està custodiada pels rebels houthis, que han decidit atacs qualsevol vaixell amb bandera o propietat israeliana, en represàlia pels atacs a la Franja de Gaza i en suport als palestins. Si els vaixells refusen aquesta via marítima de transport, no els queda cap altra alternativa d’envoltar el continent africà, la qual cosa implica sobrecostos i més temps de travessia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

comerç

Els oficis no troben relleu entre els joves

Barcelona
economia

Biocultura Barcelona arriba al Sant Jordi amb la trenta edició

Barcelona

Sor Lucía Caram i el cantautor Sergi Carbonell, premis Climent Guitart

LLORET de mar
ECONOMIA

Oshkosh compra l’empresa manresana AUSA, de vehicles industrials

MANRESA

Conveni entre la Unió d’empresaris d’hostaleria Costa Brava i Caixabank

GIRONA
Unió europea

La CE demana explicacions a X per haver reduït els moderadors de continguts

barcelona
economia

El PIB català creix un 2,6% al primer trimestre

barcelona

Barcelona, entre les deu ciutats més resilients del món

barcelona
economia

El govern espanyol i els sindicats acorden la reforma del subsidi d’atur sense el suport de la patronal

barcelona