Economia

Economia

Grífols portarà Gotham City Research als tribunals per “l’important dany causat” a l’empresa

Grífols ha anunciat aquest dimecres que emprendrà “accions legals” contra el fons especulador Gotham City Research per “l’important dany causat” a l’empresa tant a nivell financer com de reputació.

La multinacional catalana es va desplomar ahir a la borsa un 25,91 %, fins a 10,55 euros per acció arran d’un informe de Gotham City Research que l’acusa de manipular els comptes i afirma que les seves accions valen “zero”. El document del fons, que ja va fer caure l’empresa Gowex fa 10 anys, assegura que Grífols “manipula el deute i l’EBITDA reportats per reduir artificialment el seu palanquejament”. L’informe defensa que si la seva estimació del deute real de la multinacional catalana és correcte, “s’enfrontarà a costos de finançament notablement més elevats”.

En un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i recollit per l’ACN, Grífols també justifica portar el fons als tribunals per “provocar una gran preocupació” als seus pacients i donants, així com als seus stakeholders. Així mateix, Grífols assegura que el seu consell d’administració “dona suport plenament” a l’actual conseller delegat i president executiu, Thomas Glanzmann i reitera que totes les operacions qüestionades han estat “aprovades unànimement” pel consell.

La farmacèutica catalana replicat Gotham sobre l’acusació de la compra de centres de plasma per un valor superior al real i defensa que “el preu pagat no és només el preu dels actius sinó també la seva capacitat de generar beneficis”. L’empresa retreu que és “difícil d’entendre si no es disposa de la informació adequada”.

En aquest sentit, Grífols referma l’aposta de l’adquisició de centres “ja madurs” i, per tant, un “major cost/capex que construir-ne de nous” i indica que el període per assolir “la maduresa en relació amb el volum és de tres a cinc anys”. La companyia catalana afirma que la quota per litre pagat s’ajustava amb imports comparables del mercat i amb informes de tercers.

D’altra banda, respecte al pagament de 124,1 milions a la nord-americana ImmunoTek per construir i desenvolupar una vintena de centres nous als Estats Units, Grífols explica que són avançaments per aquetes feines i així consta als comptes anuals. A la vegada, remarca que el contracte i el tractament comptable s’han auditat i reflectit als llibres de l’empresa.

La farmacèutica també informa que l’acord amb Immunotek subscriu que la firma americana serà l’encarregada d’aixecar els edificis i desenvolupar-los i Grífols té l’opció d’adquirir-los tres anys després de començar l’activitat i, en conseqüència, “no estarà obligada a finançar la posada en marxa o el plasma obtingut durant els dos primers anys”.

Aemec ho analitzarà

L’associació espanyola d’accionistes minoritaris d’empreses cotitzades (Aemec) ha anunciat que analitzarà si la multinacional catalana Grífols ha comès alguna irregularitat en la seva comptabilitat, tal com ha denunciat Gotham City Research. En un comunicat, l’entitat que va fer d’acusació popular en el cas Bankia assegura que analitzarà si la companyia d’hemoderivats ha complert la normativa mercantil i civil per determinar “si s’ha produït (o no) algun il·lícit” que perjudiqui els accionistes. Un cop analitzat els fets, l’entitat estudiarà si cal emprendre o no “oportunes accions judicials”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA