Economia

TREBALL

Danone es compromet a “minimitzar” l’impacte laboral del tancament de Parets

Els representants sindicals i la direcció de Danone es van reunir ahir per primera vegada per negociar el tancament de la planta de Parets del Vallès. Segons fonts de la direcció consultades per l’ACN, l’empresa vol posar sobre la taula “propostes i mesures” orientades a “promoure la reindustrialització” de la planta amb l’objectiu de “facilitar la continuïtat industrial a la zona i minimitzar l’impacte laboral”.

Des del comitè d’empresa, però, no es resignen que aquesta situació sigui ja irreversible i avisen que presentaran batalla perquè Danone es quedi a Parets. “Lluitarem al màxim”, afirma el president del comitè d’empresa, Jordi Barragán.

Les valoracions arriben després d’una primera trobada que no va arribar a les dues hores i que va servir per fixar el calendari de les pròximes reunions i perquè l’empresa lliurés als representants dels treballadors la documentació que justifica el tancament de la planta. Segons Danone, les converses s’han desenvolupat en un clima de cordialitat.

D’acord amb aquest calendari, els contactes entre la direcció i el comitè d’empresa de Parets no es reprendran fins al 31 de gener. Abans, l’empresa es reunirà també amb el comitè intercentres, que aplega els representants dels treballadors de les tres plantes que Danone té a l’Estat espanyol: València, Madrid i Parets del Vallès. Aquesta trobada serà el divendres 26 de gener.

Tot i que no s’ha aprofundit més enllà d’això, els treballadors critiquen l’ambigüitat de Danone a l’hora de parlar de la situació de la planta de Parets del Vallès i de donar falses esperances als treballadors. La companyia ha parlat després de la reunió d’un “possible” cessament de l’activitat, però els sindicats donen per fet que per part de l’empresa ja no hi ha marxa enrere.

“Continuarem lluitant per mantenir els llocs de treball com hem lluitat per mantenir i superar els tonatges de producció”, defensa el president del comitè d’empresa. Segons Jordi Barragán, no té sentit que Danone plantegi tancar una fàbrica que “té resultats positius” i que, d’altra banda, té un gran llegat històric. “És la fàbrica on va néixer el iogurt”, afirma. Per als sindicats, darrere l’anunci del tancament de la planta de Parets del Vallès s’hi amaga una “gestió nefasta” de la companyia els darrers anys.

“No és un problema de Parets, és un problema de Danone”, defensa el secretari general d’intercentres de CCOO a Danone, Pedro Gutiérrez.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/13-serveis/2376139-inversio-d-11-9-milions-per-a-millorar-l-accessibilitat-a-l-l-1-i-l-4-de-metro.html

2376139



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona