Economia

economia

Estudiaran fórmules per permetre que ACIN compri la Nylstar

La Generalitat, l’administrador concursal, l’Ajuntament de Blanes i l’empresa ACIN Recycling Metals estudiaran fórmules per permetre que l’oferta per comprar els terrenys de Nylstar tiri endavant. Segons informa el comitè i recull l’ACN, les quatre parts es reuniran el proper 4 de març per mirar “la possibilitat de millorar l’oferta d’ACIN adjuntant una fórmula jurídicament legal en què el deute amb la Generalitat i l’Ajuntament pogués afavorir la reindustrialització de Nylstar”. Precisament, a principis d’aquesta setmana la plantilla de la tèxtil havia demanat al Govern moure fitxa, perquè dels 15 milions d’euros de deute que arrossega la tèxtil, gairebé la meitat correspon a les administracions.

Tot i que l’oferta d’ACIN Recylcing Metals és l’única que s’ha presentat per comprar l’antiga tèxtil, l’administrador concursal no la va avalar. Va valorar-la negativament perquè no permetia eixugar el deute de l’antiga tèxtil. El comitè, però, s’ha mogut i ha instat la Generalitat a implicar-se, demanant-li que estudiï condonar o bé refinançar part del deute que li correspon. De fet, la plantilla de Nylstar –immersa fa més d’un any en concurs de creditors– recorda que gairebé la meitat dels 15 milions de passiu de la tèxtil correspon a les administracions (dins les quals, també hi ha l’Ajuntament de Blanes, que ja ha donat suport a la proposta d’ACIN).

D’entrada, aquest divendres s’havia convocat una reunió amb tots els actors implicats. Però ara, una nova trobada ha obligat a posposar-la fins al 12 de març. I és que, segons informa el comitè i recull l’ACN, el dia 4 l’administrador concursal, la Generalitat, l’Ajuntament i ACIN estudiaran conjuntament “la possibilitat de millorar l’oferta de compra” de la companyia de reciclatge, adjuntant una fórmula “jurídicament legal” en què el deute de les administracions “pugui afavorir la reindustrialització de Nylstar”.

ACIN Recycling Metals, amb seu a Riudarenes (Selva), es dedica a reciclar, recuperar i comercialitzar metalls, envasos, cables, bateries i components electrònics. La seva intenció és adquirir l’antiga Nylstar per reconvertir-ne l’activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA