Economia

ECONOMIA

Més tractorades d’Unió de Pagesos dimarts i dimecres

Pot afectar els accessos al Pirineu i en alguns passos fronterers

Reclamen resoldre la “competència deslleial” d’importacions

El sindicat Unió de Pagesos ha convocat tractorades pels propers dimarts i dimecres als accessos a passos fronterers i al Pirineu per reclamar resoldre la “competència deslleial” d’importacions que no compleixen les mateixes condicions exigides a les produccions agràries dels països membres de la Unió Europea i, una reducció efectiva de la burocràcia que carrega de temps i costos la pagesia de l’agricultura familiar. Segons informació l’agència ACN, Unió de Pagesos vol mantenir lla pressió aquests dos dies als passos fronterers. La mobilització tindrà el suport de la pagesia del sindicat francès Confédération Paysanne en alguns dels punts. Les concentracions de Girona i Coll d’Ares es convoquen conjuntament amb Revolta Pagesa de Girona.

Dimarts

Dimarts a les 8 del matí començarà la concentració a la N-II a Santa Llogaia d’Àlguema, a l’Alt Empordà i s’entrarà a l’AP-7 a Borrassà en direcció sud. També es concentraran a Orriols i arribaran a l’autopista per l’entrada en direcció nord a l’alçada de Bàscara. Al Ripollès, la concentració serà a les 10 del matí a Molló, i circularan per la C-38 fins al Coll d’Ares, a la frontera francesa. Al Berguedà es concentraran a les 9 del matí al càmping de Berga i aniran al recinte firal de Puigcerdà, on es trobaran amb altres concentrats i aniran en marxa lenta fins al pont de Llívia. Finalment, a Vilaller, a l’Alta Ribagorça, aniran fins a la boca sud del túnel de Vielha.

El sindicat reclama al govern estatal i a les forces polítiques a Europa que no donin suport a l’acord d’associació comercial entre la Unió Europea i Xile. Unió de Pagesos denuncia que el ministre d’Agricultura ha donat el vist- i- plau a aquest acord i, justament, suposa no fer realitat les clàusules mirall, entre altres, en l’ús de fitosanitaris. El sindicat alerta que si s’aprova aquest acord no es pot acceptar com a un model a seguir, ja que no va en la direcció adequada per assegurar l’eliminació de la competència deslleial de països tercers.

D’alta banda, Unió de Pagesos busca una posició del ministeri en les reunions a Brussel·les que clarament treballi per la màxima reducció de la burocràcia, ja que la Unió Europea és el màxim emissor d’aquesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Compres i milers de visitants a la fira Expocasió de Fornells

fornells de la selva

Continua la Vaga a la multinacional DXC Technology

girona

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA