Economia

Economia

La collita de pèsols de Llavaneres es reduirà un 20% però serà excel·lent

Les plantes s’han assecat per les altes temperatures

“Calculem que ens quedarem al 80% de la collita de l’any passat”, apunta Joan Mora un dels pagesos que es dediquen al cultiu de pèsol garrofal a Sant Andreu de Llavaneres. Els productors de la zona esperen tenir una collita “amb la qualitat de sempre” però un 20% inferior a la de l’any passat per culpa de les altes temperatures registrades a l’hivern. Mora recorda que a aquesta varietat “li agrada el fred” i que en no tenir-ne la planta ha patit molt i s’ha assecat. “No crec que collim tant perquè tot i que hem pogut regar, el pèsol necessita fred i aigua de la pluja”, hi afegeix a l’ACN. Tot i la lleugera caiguda de la producció, el productor reconeix que “no es poden queixar” i que tindran una bona temporada de pèsols. “Estem sotmesos a la climatologia i ens hi haurem d’adaptar com sempre hem fet els pagesos”, es lamenta. Malgrat tot Mora deixa clar que la qualitat del producte serà com sempre “excel·lent” i que la climatologia adversa només tindrà incidència en la caiguda de la producció. Les pluges de les darreres setmanes, afegeix, no han arribat a temps per evitar que la planta hagi crescut menys i hagi tingut menys flor. A la minsa producció també hi contribueix el fet que el pèsol garrofal “costa de cultivar”. Amb un rendiment d’uns 700 grams a un quilo per planta, molt per sota del d’altres varietats, “costa molt acumular producte”.

Fins l’1 de maig, una setantena de productors, elaboradors i restauradors del Maresme participen a ‘Temps de Pèsols’, les jornades gastronòmiques de la “perla verda” de la comarca, un esdeveniment que ressalta la tradició culinària i la singularitat dels productes de km 0 organitzat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona