Economia

OCUPACIÓ

Les comarques gironines encapçalen el descens de l’atur a Catalunya

El març es tanca amb 30.704 persones que busquen feina, un 4% menys en comparació amb el mateix mes del 2023

S’han generat 8.000 llocs de treball durant la Setmana Santa

L’atur ha baixat un 2,23% a les comarques gironines aquest març arran de les vacances de Setmana Santa, segons recull l’Acn. Al llarg del mes hi ha hagut 699 persones que han sortit de les llistes -la majoria, al sector serveis- i ara mateix a la demarcació hi ha 30.704 desocupats. El descens de l’atur, que és el més elevat de tota Catalunya, trenca la tendència que s’havia registrat els darrers mesos, perquè malgrat la campanya de Nadal, a les comarques gironines la desocupació anava a l’alça. En paral·lel, l’inici de la temporada turística també s’ha traduït en més ocupació. Perquè segons recullen les dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, només durant aquest març les comarques gironines han creat gairebé 8.000 nous llocs de treball.

L’arribada de la Setmana Santa -aquest any, més avançada- s’ha deixat notar al mercat laboral gironí. D’entrada, perquè després de molts mesos, l’atur torna a anar de baixa. Però també perquè, en paral·lel, les comarques gironines generen nova ocupació.

Segons recullen les dades del Ministeri de Treball, aquest març Girona ha reduït en un 2,23% la taxa de desocupats. I al llarg del mes, hi ha hagut 699 aturats que han trobat feina. La majoria d’ells -fins a 626- ho han fet al sector serveis, reflex del motor que representa el turisme per a l’economia del territori.

Tant si es mira percentualment com numèrica, el descens d’aturats registrat a Girona és el més elevat de tota Catalunya. En global, aquest març la desocupació s’ha reduït un 2,27% arreu del país i el mes s’ha tancat amb 2.615 aturats menys (a Barcelona, la baixada ha estat del 0,21%; a Lleida, del 0,82%, i a Tarragona, de l’1,45%).

En paral·lel, les dades d’aquest març també trenquen tendència. Perquè exceptuant un petit parèntesi al setembre -i tan sols de deu desocupats menys- la xifra d’aturats a les comarques gironines no havia parat de créixer des del mes de juliol. Fins i tot, durant la campanya de Nadal (un període en què se solen fer més contractes per les necessitats que té el comerç).

Durant aquest març a la demarcació també s’han signat més contractes. Al llarg del mes, segons recullen les dades del Ministeri, se n’han rubricat 19.872. En comparació amb el febrer, són 2.158 més (un 12,18%). Si la xifra es posa en relació amb la d’un any enrere, però, encara s’està un 4,82% per sota dels registres del març del 2023 (perquè aleshores es van signar 1.007 contractes més).

8.000 llocs de treball

A més de reduir aturats, aquest mes de març la creació de llocs de treball també s’ha impulsat a les comarques gironines. Perquè segons recullen les dades d’afiliació a la Seguretat Social, les vacances de Setmana Santa han contribuït a generar ocupació.

En concret, aquest març la demarcació ha guanyat 7.995 afiliats, cosa que suposa un augment del 2,31%. Ara, a les comarques gironines hi ha 353.499 afiliats. En comparació amb el març del 2023, la dada també és positiva. Perquè són 12.713 més que l’any passat (cosa que suposa un augment del 3,73%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona