Economia

Economia

La pujada de l’IVA del gas al 21% encarirà la factura 4 euros mensuals pels qui tinguin calefacció

FACUA reclama al govern que apliqui de forma permanent un IVA reduït als subministraments de llum i gas per als usuaris domèstics

La pujada de l’IVA al 21% en el gas natural per aquest mes d’abril encarirà la factura de l’usuari mitjà amb calefacció en 3,96 euros mensuals, segons un anàlisi realitzat per l’associació de consumidors FACUA. A més, l’entitat reclama al govern espanyol que apliqui de forma permanent un IVA reduït o superreduït per al gas natural per als usuaris domèstics, igual que també ho reclama en el cas de l’electricitat.

Amb tot, FACUA remarca que aquells usuaris que en el rebut del gas tinguin contractada una de les tarifes regulades d’últim recurs (TUR) -aquelles que es calculen amb la cotització del barril de Brent- veuran com es redueix una mica la factura, ja que el govern espanyol ha abaixat el preu un 3,05% de mitjana. D’aquesta manera, la factura de l’usuari mitjà amb calefacció amb tarifa TUR es reduirà dels 44,82 euros mensuals als 43,59 euros.

L’IVA del gas es va reduir al 5% com a part del paquet de mesures destinades a pal·liar la crisi provocada per la guerra a Ucraïna. Aquest percentatge es va mantenir de l’octubre de 2022 a finals del 2023. Aquest gener del 2024 es va apujar fins al 10% i a partir d’aquest 1 d’abril, al 21%.

Aquells usuaris que no tinguin calefacció i només utilitzin el gas per escalfar aigua, veuran com amb l’IVA al 21% es passarà a pagar 18,88 euros de mitjana, 1,72 euros més. Si el govern espanyol mantingués l’IVA del gas al 10%, la factura seria de 17,16 euros. Si l’IVA es reduís al 5%, s’acabaria pagant 16,38 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona