Economia

El turisme esportiu s’incrementa un 27,4% el 2023

Un total de 82.975 persones vinculades al turisme esportiu varen visitar les instal·lacions esportives de Lloret de Mar durant el 2023. Aquesta xifra suposa un increment del 27’4% respecte al 2022, d’aquest total 45.922 varen ser esportistes (un 34%+) i 37.053 acompanyants (un 23%+).

Aquestes dades s’han presentat a la taula de turisme esportiu que organitza anualment Lloret Turisme i que està integrada per vint establiments d’allotjament i dues agències receptives, totes elles reconegudes amb la certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE) de l’Agència Catalana de Turisme. Aquest any a més s’hi han incorporat l’hotel Acapulco 4*, l’hotel Helios 4*S i El Trull Accommodation.

Pel que fa les activitats esportives, el 2023 a Lloret s’hi han dut a terme un total de 424, un 80% de les quals són estades esportives (training camps). Les dades posen de manifest que la temporada de turisme esportiu s’està allargant; tradicionalment es situava entre març (4.037 esportistes), abril (11.552 esportistes) i maig (3.585 esportistes) però que aquest 2023 també ha presentat molt bones xifres els mesos de juny (9.613 esportistes) i juliol (5.977 esportistes).

Per nombre de participants, les modalitats esportives més destacades són el futbol amb 14.301; el bàsquet amb 6.923 i l’atletisme amb 6.923. I per nombre d’activitats per nacionalitat, destaquen França (77), Suècia (70), Catalunya (50) i Regne Unit (26). Aquestes nacionalitats varien segons la disciplina esportiva, així com en atletisme es situa en primer lloc França (19), seguida de Catalunya (19) i Bèlgica (6); en futbol, Suècia (38), Suïssa (17) i Noruega (14); en natació, França (24), Alemanya (10) i Catalunya (5); en triatló, França (22), Bèlgica (3) i Suècia (2); i per últim, en ciclisme, França seguida de Bèlgica i Holanda.

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha explicat que “aquestes bones dades són fruit del treball conjunt entre el sector públic i el privat que treballen proactivament el turisme esportiu des de la captació, amb diferents accions promocionals al llarg de l’any, oferint a més una atenció personalitzada un cop són a la destinació i exercint un contacte permanent que contribueix a aquesta alta fidelització que té Lloret de Mar”. En aquesta línia, Lloret Turisme es troba aquests dies participant en la tercera edició del workshop Sports&Events a Calvià, una trobada professional que reuneix a més de cent operadors de tot Europa especialitzats en turisme esportiu i en la que l’equip de Lloret realitzarà un total de vint i quatre entrevistes. També hi participen les empreses lloretenques L’Azure hotel i Evenia Hotels. L’octubre passat Lloret de Mar va ser la seu de la segona edició d’aquest esdeveniment comercial de referencia en l’àmbit del turisme esportiu. Posteriorment, Lloret Turisme també participarà en un benchmark sobre cicloturisme organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i Cycling Friendly a Mallorca, amb l’objectiu de conèixer les bones pràctiques d’una destinació de referència en aquest àmbit com és aquesta illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona