Economia

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

El GironaHub de Girona ha estat l’escenari aquest dijous al migdia de l’acte de celebració dels deu anys de col·laboració entre Reempresa, una iniciativa de la patronat Cecot i la Fundació Autoocupació, i la Diputació de Girona.

Des del 2013 treballen junts amb l’objectiu d’evitar el tancament d’empreses viables i la destrucció d’ocupació al territori, fomentant la compravenda de negocis . En aquest sentit, s’ofereix als empresaris que volen comprar o vendre un negoci un servei d’intermediació i un acompanyament gratuït per fer-ho amb totes les garanties.

En aquesta dècada, Reempresa ha evitat el tancament de 440 empreses a les comarques gironines, que han generat una inversió induïda de més de 17,3 milions d’euros i que han permès salvaguardar més de 1.112 llocs de treball. D’aquestes, un 36 % han estat empreses del sector de l’hostaleria, seguides pels de serveis (29 %) i de comerç (28 %). En menor mesura, hi ha la indústria (5 %), la construcció (1 %) i el sector agropecuari (1 %).

Quant als motius de cessió d’aquests negocis, el més habitual és la jubilació (43 %). A certa distància, hi ha motius personals (22 %), canvi de professió (12 %) i salut (12 %).

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha celebrat aquestes dades: “El nostre propòsit és crear un entorn favorable a la creació i el creixement d’empreses i, en aquesta línia, considerem que afavorir la continuïtat de negocis ja existents és tan important com que se n’implantin de nous. Actualment comptem amb vuit entitats locals que fan la funció de punts d’atenció Reempresa a la demarcació, que permeten dotar el territori de les eines necessàries per evitar la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, mantenir la fortalesa de la nostra economia i, sobretot, salvaguardar llocs de treball”.

Una relació que continua

Aquesta relació entre Reempresa i la Diputació de Girona tindrà continuïtat i les dues parts ja han subscrit la renovació del conveni per dos anys més, fins a finals del 2025, perquè el mercat de compravenda de negocis de Catalunya estigui a disposició dels empresaris de la demarcació.

El president de Cecot i de Reempresa, Xavier Panés, ha destacat la importància de la col·laboració i coordinació entre Reempresa i la Diputació de Girona per al bon desenvolupament d’aquest conveni: “Estem contents perquè l’objectiu és compartit i treballem conjuntament per promoure la transmissió d’empreses en funcionament que necessiten un relleu per seguir endavant i evitar-ne el tancament”.

“Reempresa segueix una metodologia d’èxit que té una gran repercussió al territori. Tenim grans reptes a sobre la taula i estem contents i agraïts del tàndem que hem creat, de col·laboració i suport, entre la Cecot i Autoocupació i la Diputació de Girona”, ha afegit la directora de Reempresa, Laura Sallent.

Durant l’acte s’han donat a conèixer dos casos d’èxit de Reempresa a les comarques gironines. Es tracta de la Fleca d’Esponellà, un negoci emblemàtic i històric en aquest municipi del Pla de l’Estany –es va obrir el 1935– i que el 2021 es va traspassar, i Vitassana, un comerç de dietètica, herboristeria i complements de productes naturals al centre de Palafrugell, que va obrir el 2009 i, recentment, va aconseguir el relleu perquè els propietaris es jubilaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que passaran aquesta temporada pel port

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona