Economia

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) ha incorporat en tres de les seves explotacions nova tecnologia, per tal d’optimitzar els recursos com la utilització de fitosanitaris o estalviar aigua, segons informa l’Acn. Un dels exemples són els sensors que s’enterren al llarg dels camps i que calculen la quantitat d’aigua que necessita la terra. En funció d’això, el pagès sap si cal regar més o menys i així no se’n malgasta. Una altra de les aplicacions són les càmeres que es col·loquen als tractors i que detecten la quantitat de fruita dels arbres i el calibre de cada peça. La informació es reflecteix després en unes gràfiques on es pot veure si una part de l’explotació pateix més o menys i així es pot actuar en conseqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Mahle fabricarà refrigeradors per bateries de cotxes elèctrics a partir de finals de 2025

Montblanc
Amèrica del Nord

El Banc de Canadà rebaixa el tipus d’interès per primera vegada en quatre anys

Barcelona

Aldi anuncia l’obertura de la seva segona botiga a Figueres el 19 de juny

FIGUERES
economia

Les comarques de Ponent reben 287 milions dels fons europeus

Rosselló
economia

Gelati Dino inaugura un sisè punt de venda a Madrid

castelló d’empúries
Economia

Els productors de préssec pla al Baix Segre preveuen una campanya “normal”

Alcarràs
TURISME

Pla d’usos per saber l’ocupació màxima dels espais naturals de la Garrotxa

OLOT
ECONOMIA

Ajuts de 53 milions per modernitzar les xarxes de regadius

Barcelona
economia

Males perspectives per a la collita de cereal de secà

Sarroca de Lleida