Economia

La banca podria prendre el 54% de Metrovacesa per saldar el deute de Sanahuja

Crisi immobiliària

La banca creditora de Metrovacesa podria fer-se amb el 54% del capital de la immobiliària per saldar el deute que manté el seu principal accionista, la família Sanahuja, que, no obstant això, ha informat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que encara que les converses estan avançades no hi ha cap acord definitiu.

L'objectiu de la negociació és trobar una sortida al deute de 4.000 milions d'euros que van contraure els Sanahuja amb Banesto, La Caixa, Santander, Caja Madrid, BBVA i Banc Popular, entre d'altres, per fer-se amb el 80,1% de la immobiliària.

Actualment, Metrovacesa, que ha estat suspesa avui de negociació abans de l'obertura de la sessió, val al mercat 3.482 milions d'euros, de manera que el 54% del seu capital equivaldria a 1.880 milions d'euros.

En el comunicat a la CNMV, la família Sanahuja ha confirmat l'existència de "converses avançades" amb diverses de les seves principals entitats creditores per al pagament del deute que manté per la presa de control de Metrovacesa.

Si fructifica l'acord, el pagament es durà a terme mitjançant la cessió a les entitats del 54% del capital social de Metrovacesa.

Acords complementaris
Malgrat assegurar que no hi ha un pacte "definitiu", la principal immobiliària espanyola assenyala en el comunicat que "l'acord inclou una sèrie d'acords complementaris que s'estan negociant entre les parts".

Les negociacions de la família Sanahuja s'uneixen a les que ha portat en paral·lel la mateixa Metrovacesa, que acumula deutes superiors a 7.000 milions d'euros i que la setmana passada va haver de posar a la venda l'antiga seu de l'HSBC a Londres per pagar els 1.000 milions d'euros que va contraure per adquirir aquest immoble i que no podia abonar.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.