Economia

Denso prepara l'acomiadament de 90 dels 674 treballadors de la plantilla

La multinacional japonesa està aplicant un expedient de regulació d'ocupació temporal que és vigent fins al dia 31 de març. Els acomiadaments previstos es farien efectius just quan s'extingeixi l'expedient, a partir de l'1 d'abril

Directius de la planta de Denso a Sant Fruitós de Bages han comunicat al comitè d'empresa la intenció d'acomiadar 90 dels 674 treballadors de la plantilla. La decisió de la multinacional japonesa, que es dedica a la fabricació de components electrònics per a l'automoció, s'ha comunicat als representants dels treballadors en una reunió just abans de les vacances de Nadal.

Segons la presidenta del comitè d'empresa, Montserrat Noguera, fins ara disposen de molt poques dades, a banda del nombre de treballadors afectats per la mesura, ja que no serà fins passades les festes, al mes de gener, que s'iniciaran les negociacions per pactar la forma com es duran a terme els acomiadaments.

"L'empresa encara ens ha de presentar tots els números' que serveixin per justificar una mesura d'aquestes característiques", explica Noguera. "Fins que no disposin de més informació", afegeix, el comitè no podrà plantejar solucions alternatives a aquests acomiadaments".

De fet, en l'actualitat Denso està aplicant un expedient de regulació d'ocupació temporal que és vigent fins al dia 31 de març. Precisament els acomiadaments previstos es farien efectius just quan s'extingeixi l'expedient, a partir de l'1 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.