Reclamen que la maduixa del Maresme tingui un lloc entre els productes de qualitat

La maduixa del Maresme va ser reivindicada ahir com a producte de gran qualitat, d'un gust i una aroma peculiars i amb el gran repte de ser reconeguda pel gran públic. La presentació de la VI Diada de la Maduixa de la Vallalta ahir a Sant Pol de Mar va tornar a reunir en una mateixa taula les administracions responsables de la cita i dos representants del sector de la pagesia i de la restauració. En aquest últim cas, es va aconseguir sense gaires problemes la complicitat de la reconeguda cuinera Carme Ruscalleda.

La diada promociona en un mateix paquet totes les activitats vinculades a la maduixa que durant el maig realitzen els municipis de Sant Pol, Sant Cebrià, Sant Iscle, Arenys de Munt i Canet de Mar. Tots vinculen el producte autòcton a manifestacions tan diverses com ara fires i jornades gastronòmiques on, aquest any, prenen part una quarantena d'establiments de restauració.

Els alcaldes de Sant Cebrià, Jaume Borrell (CiU); Sant Pol, Manuel Mombiela (CiU), i Arenys de Munt, Carles Mora (AM2000), van destacar la necessitat de continuar apostant pels productes de la terra autòctons i van ressaltar el gran esforç que hi dediquen els pagesos que conreen la maduixa del Maresme gairebé de manera artesanal. Jaume Borrell, a més, va reflexionar sobre un hipotètic retorn al conreu de la terra de gent que ha perdut la feina per la crisi. El pagès Josep Pla va esmentar les dificultats de tirar endavant les explotacions, però alhora el reconeixement dels compradors quan descobreixen la diferència entre aquest fruit i el que arriba d'altres parts de l'Estat. Per la cuinera Carme Ruscalleda, el preu més elevat de la maduixa de la comarca no ha de ser un impediment perquè aquesta acabi trobant un lloc a la taula de les llars maresmenques. «Tots som hereus d'un producte diferent, i si arriba a desaparèixer tots també en serem responsables», va assenyalar la restauradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

Commerzbank posa a la venda l’Espai Gironès per 140 milions d’euros

SALT
economia

Es preveu una campanya de fruita de pinyol “correcta” tot i una caiguda de la producció

Lleida
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona