Economia

Espanya limitarà l’entrada d’immigrants si l’atur no frena

L’Estat espanyol podria tancar la porta d’entrada a la immigració si continua la desbocada alça de l’atur, que s’ha situat en els 2,5 milions de persones a l’Estat i en prop de 350.000 a Catalunya. Així ho va anunciar ahir el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, que va explicar que les contractacions d’immigrants en origen “s’acostaran al punt zero” l’any 2009 si no canvien les circumstàncies: “No sembla raonable que en un mercat com l’espanyol, amb 2,5 milions d’aturats, continuem recorrent a la contractació en origen”.

El ministre va revelar que l’any passat es van contractar 200.000 immigrants en origen i que en el que portem del 2008 se n’han contractat més de 88.000. Corbacho va instar els empresaris que necessitin treballadors a contractar els aturats que hi ha a Espanya. No obstant, el govern central haurà de fer algunes excepcions, com en el cas de les contractacions especialitzades o les establertes en convenis internacionals.

Els quatre punts
Corbacho va fer aquestes declaracions després de la reunió que va tenir ahir a la tarda amb sindicats i empresaris en el marc de la taula del diàleg social, però va voler deixar clar que la mesura no forma part de la negociació sinó d’una decisió del ministeri de Treball.

El govern espanyol va convocar els agents socials davant una situació econòmica i ocupacional precària, davant la qual van pactar ahir la revisió de quatre grans assumptes.

Un dels aspectes importants és l’avaluació i revisió dels programes d’ocupació per adaptar-los a la situació actual, per la qual cosa Corbacho va instar les comunitats autònomes amb les polítiques d’ocupació transferides, com Catalunya, a “remar tots en la mateixa direcció”. L’Estat també vol tirar endavant l’estatut del treballador autònom i afrontar la reforma de la FP i la modernització de l’Inem per adaptar-los al mercat de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.