Economia

Els estibadors del port en vaga bloquegen la sortida de mercaderies

Economia

Els estibadors del Port de Barcelona han començat una vaga de 48 hores, convocada a tots els ports de l'Estat, que afecta el lliurament i sortida de mercaderies del recinte, per protestar contra l'avantprojecte de llei de ports.

Segons han explicat fonts del sindicat Coordinadora d'Estibadors Portuaris, el seguiment de la vaga és pràcticament absolut entre els 1.600 estibadors del Port de Barcelona que, tot i que descarreguen els vaixells que arriben, deixen les mercaderies al port sense lliurar-les a les empreses.

Els estibadors es queixen de la falta de diàleg amb el govern espanyol i denuncien que aquesta llei pretén canviar un sistema de contractació d'estibadors que ara funciona perfectament i que posaria en risc molts "llocs de treball".

Ara, els estibadors estan contractats a la societat d'estiba de cada port i presten els seus serveis a les diferents empreses en funció de les seves necessitats, fet que permet més flexibilitat i competitivitat. L'avantprojecte planteja un sistema en què cada empresa hagi de contractar un percentatge determinat d'estibadors.

La vaga, que està convocada a nivell estatal, ha començat a les 07.00 hores del matí i es prolongarà 48 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.