Economia

L'AMAC veu contradiccions en l'informe

Dimecres es reunirà la directiva de l'associació, que es manté cautelosa

L'informe tècnic sobre la futura localització del magatzem temporal centralitzat (MTC) continua portant cua. El gerent de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), Marià Vila d'Abadal, va opinar ahir que l'informe inclou algunes contradiccions, ja que, d'una banda, el fet de tenir a menys de cinc quilòmetres la indústria química de Flix juga en contra de la candidatura d'Ascó. D'altra banda, però, el mateix informe matisa aquest aspecte. “No gaire lluny d'Ascó hi ha la indústria química de Flix, però a una distància suficient com perquè no s'identifiqui com a un risc especial”, segons l'estudi. Tot i això, les situacions aparentment incongruents ja no sorprenen el gerent de l'AMAC: “Ja no ve d'aquí”. També va definir tot el procés com a “estrany”. De fet, només la presència de la química a Flix i la dimensió dels terrenys separen les candidatures de Zarra (País Valencià) i Ascó. El municipi valencià ofereix 86 hectàrees contra les 26 que n'ofereix Ascó. En la resta de criteris més importants, com ara la connexió per al transport dels residus, les dues candidatures queden empatades a punts, si bé l'informe admet que Ascó té un accés més bo per ferrocarril.

Vila d'Abadal va evitar valorar a fons el que en alguns moments de divendres va semblar un fet: que el cementiri nuclear aniria a Zarra. “No sabem què passarà, perquè encara no hi ha una decisió”, es va limitar a dir. La directiva de l'AMAC es reunirà demà passat per tractar la situació generada, però l'entitat es mostra cautelosa. “No és moment de reaccionar ni de recórrer contra res, ara”, va constatar Vila d'Abadal, i va repetir que s'ha d'esperar a conèixer la resolució ferma sobre la localització del MTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.