Economia

ECONOMIA

El sector de l'aqüicultura s'estanca després d'anys de creixement

El pla de dinamització d'ACC1Ó pretén fer més competitives les cinquanta empreses catalanes que tenen una facturació conjunta de 400 milions d'euros

El sector de l'aqüicultura s'ha estancat a la Unió Europea després d'anys de creixement, un creixement situat a l'entorn del 30% anual. Aquest serà un dels principals temes de debat de la jornada de treball que tindrà lloc el 14 de desembre a Sant Carles de la Ràpita i que forma part del pla de dinamització del clúster aqüícola que promou ACC1Ó, que depèn del Departament d'Innovació. “L'observació del teixit nacional i internacional ens ha fet veure que no hi ha sectors d'èxit ni sectors en crisi, sinó que hi ha empreses obsoletes i altres amb iniciatives guanyadores”, ha explicat el director dels serveis territorials d'Innovació a les Terres de l'Ebre, Josep Felip Monclús. Per potenciar un sector que aglutina cinquanta empreses al país, concentrades a les Terres de l'Ebre, el Maresme i el Barcelonès, s'organitzaran seminaris d'àmbit tecnològic, es faran estudis de mercats potencials, d'envasos i de revalorització de producte. També es duran a terme el 2011 accions de formació per a directius d'empreses aqüícoles, que és una de les mancances del sector i de benchmarking, una tècnica comparativa per incrementar la competitivitat.

Una altra de les accions que inclou el pla de dinamització d'aqüicultura és una missió empresarial conjunta a Suècia, on té lloc una de les fires internacionals més potents del sector. La facturació de les empreses aqüícoles a Catalunya és de prop de 400 milions d'euros.

LA XIFRA

400
milions d'euros
és la facturació anual de les empreses del sector de l'aqüicultura a Catalunya

LA FRASE

Des de les Terres de l'Ebre liderem el clúster d'aqüicultura de tot Catalunya, igual que el del moble.
Josep Felip Monclús
DIRECTOR DELS SERVEIS TERRITORIALS D'INNOVACIÓ A L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.