Economia

Els fabricants de cotxes pensen a fer desinversions

Anfac amenaça les plantes espanyoles pel canvi normatiu a favor dels concessionaris

La nova normativa que regula la relació entre les marques d'automòbils i els concessionaris ha encès els ànims dels fabricants, que han amenaçat de fer desinversions a les plantes catalanes i espanyoles si no es corregeix la mesura. El canvi normatiu obligarà els fabricants a recomprar, al mateix preu, els cotxes que els concessionaris no hagin pogut vendre en 60 dies.

El president de la patronal de fabricants, Anfac, Francisco Javier García Sanz, va criticar amb molta duresa la norma, aprovada dimarts al Congrés amb el suport de gairebé tots els grups a excepció del PSOE, i dos dels seus impulsors: el PP i CiU. “Aquests partits tenen responsabilitats de govern a diverses comunitats autònomes on hi ha fàbriques instal·lades. Han posat en perill els llocs de treball de moltes famílies que treballen en aquestes factories”, va dir. “S'ha de tenir en compte que les marques, i sobretot les cases matrius, que decideixen sobre les inversions a l'Estat, no entenen la mesura. Per tant, aquesta nova normativa posa en greu risc les inversions ja assignades i les possibles futures en la indústria de l'automòbil a l'Estat”, va afegir-hi García Sanz en una compareixença davant de la premsa en què no va admetre preguntes.

En un país com Catalunya, on la indústria genera molts llocs de treball, les inversions dels fabricants de cotxes són una qüestió especialment sensible. Cal recordar que els dos grans fabricants, Seat i Nissan, han superat la crisi gràcies a l'assignació de nous vehicles per la matriu. Resulta que, a més, García Sanz és directiu del grup Volkswagen. No obstant això, la queixa d'Anfac no sembla més que una mesura de pressió perquè es faci marxa enrere. Entre les desinversions, també es plantegen no assistir al saló de l'automòbil de Barcelona que se celebra a mitjan any.

Aquestes paraules van caure com una galleda d'aigua freda als concessionaris, que se senten indefensos davant les marques i valoren molt positivament l'esmena aprovada pel Congrés.

A més, van negar que la mesura suposi el tancament de punts de venda, sinó que salvaguarda 150.000 llocs de treball del sector a Catalunya, segons la patronal Fecavem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

CaixaBank, escollida millor entitat de banca privada digital d’Europa 2024

barcelona
economia

Banc Sabadell rebutja l’inicial oferta d’absorció del BBVA

barcelona

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva nova guia de restaurants

begur

El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, tanca amb el 89 % d’ocupació

girona

Acord de col·laboració entre la Cambra i CaixaBank

girona
GIRONA

La demarcació tanca el mes d’abril amb rècord històric d’ocupació

GIRONA
Economia

Rècord d’ocupació a l’abril a Catalunya amb 3,76 milions d’afiliats

barcelona
economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona