Economia

Serra pretén reactivar el sector agrícola del poble

Cerca fomentar el desenvolupament socieconòmic lligant-lo a una activitat sostenible

Davant la crisi financera actual, l'Ajuntament de Serra veu necessari redirigir el model socioeconòmic de la vila cap a activitats agrícoles i turístiques. D'aquesta manera, s'estudia recuperar les horetes de Ría i Toixima a fi de fomentar la creació d'una marca local que realce la procedència i la qualitat dels productes.

La localitat, degut a l'emplaçament al bellmig de la Serra Calderona, disposa d'uns recursos naturals que, la subratllen com a privilegiada per a l'impuls de les activitats sostenibles del tipus agrícola i turístic.

És aquesta i cap altra raó per la qual l'Ajuntament vol reactivar aquests sectors mitjançant una estratègia definida. D'una banda, es contempla la redacció d'un conveni amb els propietaris de les hortes de les partides esmentades a fi d'aconseguir la cessió dels bancals sense producció perquè la municipalitat les gestione, però sense perdre titularitat els amos.

Els horts cedits, seran llogats a persones que vulguen dedicar-s'hi professionalment i es fomentarà l'associacionisme agrari perquè hi haja continuïtat. També es potenciarà l'activitat de la Cooperativa Agrícola i es procurarà l'obtenció d'una marca local perquè realce el nom de la vila, gràcies al conreu mitjançant mètodes tradicionals i ecològics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona