Economia

Hotelers de Barcelona avisen de danys “irreparables” per la vaga d'Aena

Consideren que la Setmana Santa és un moment clau per la recuperació del turisme i el sector

Insten el govern espanyol i els sindicats a arribar a un acord que suposi la cancel·lació de les aturades

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha alertat que les jornades de vaga anunciades pels sindicats a Aena poden generar “perjudicis irreparables” per al turisme en un moment que l'entitat considera clau per a la recuperació del sector.

L'associació empresarial ha reclamat també en un comunicat que infraestructures com els aeroports haurien de ser considerades com “serveis essencials” per evitar que es posi en perill el dret a la lliure circulació de les persones.

El gremi considera que l'anunci de vaga a Aena arriba en un moment on períodes com Setmana Santa donen esperança al sector i recorda que la pròpia entitat es va mostrar recentment optimista sobre el primer període de l'any, una previsió que considera que pot “truncar-se” a causa d'aquestes protestes.

En aquest sentit, l'associació presidida per Jordi Clos ha recordat que l'ocupació a la capital catalana va superar la Setmana Santa passada el 84%, una xifra que atorgava als hotelers bones perspectives per al mes d'abril vinent.

L'entitat catalana se suma a les denúncies de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i alerta que aquesta situació posa “seriosament en perill” la imatge i l'atractiu com a destí turístic.

Per aquesta raó, tant l'entitat espanyola com la barcelonina han apel·lat a la responsabilitat i han instat tant al Ministeri de Foment com al d'Indústria i als agents sindicals d'Aena a arribar a un acord definitiu que suposi la cancel·lació immediata de les aturades anunciades.

El gremi confia que els pròxims períodes de vacances, en condicions habituals, poden afavorir el sector després d'un any 2010 marcat pel núvol volcànic que va interrompre el trànsit aeri a l'abril i per la vaga de controladors al desembre.

La convocatòria dels sindicats, que afectarà també l'aeroport del Prat de Llobregat, es produeix tres mesos després de la vaga encoberta dels controladors, que va provocar la declaració de l'estat d'alarma. Els sindicats van presentar ahir el seu calendari d'aturades al Ministeri de Treball, que inclou els dies 20, 21, 24, 25 i 30 d'abril; 2, 14, 15, 19 i 20 de maig; 13, 23 i 30 de juny; 1, 2, 3, 4, 15 i 31 de juliol i 1, 15 i 31 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.