Economia

El petit comerç saluda Ikea, però amb recels

L'inici de les obres d'Ikea als afores de Sabadell ha estat rebut positivament pels dirigents de les agrupacions de comerciants i la petita empresa, per bé que també admeten els recels que la gran superfície desperta entre els botiguers de negocis de mobles i parament. El gerent de Sabadell Comerç Centre, Jordi Obradors, i el president de Pimec Vallès Occidental, Martí Puig, van coincidir que és una “bona notícia” per a la ciutat l'arribada d'una inversió tan notable, per bé que tots dos aposten sobretot per enfortir el comerç dins de la trama urbana.

Obradors hi va afegir que estudien amb el consistori “la manera d'encaixar la convivència entre els dos models”, sobretot d'“aconseguir que la gent que arribi al terme municipal no es quedi a les portes i arribi fins al centre de la ciutat. I Puig, davant l'aterratge al polígon d'altres comerços com Leroy Merlin i Galerías del Tresillo, va demanar que es defugi el “model Montigalà” i s'hi mantinguin els usos industrials i empresarials del parc de Sant Pau. Per Obradors, els comerços petits del centre hauran de cercar nous segments de públic i oferir valor afegit.

El conveni entre Ikea i el consistori, però, preveu la possibilitat que l'empresa col·labori en accions de promoció del comerç local. I l'alcalde, Manuel Bustos, va dir que Ikea no serà “un establiment hostil, sinó un veí més”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona