Economia

ECONOMIA

El Mercat Ecològic del Vallès s'estrenarà el dia 9 d'abril

RETARD L'aplicació de la directiva Bolkestein va fer inviable que el mercat es pogués posar en marxa el 5 de febrer com estava previst ITINERÀNCIA El primer torn correspon a Cerdanyola, en tractar-se del segon dissabte del mes

El Mercat Ecològic del Vallès s'estrenarà el dia 9 d'abril a la plaça de Sant Ramon de Cerdanyola del Vallès. La iniciativa, no sedentària i itinerant, que també tindrà lloc un cop al mes a Barberà, Rubí i Sant Quirze, estava previst que es posés en marxa el 5 de febrer, però la rigidesa de la nova llei de comerç, basada en la directiva Bolkestein, va fer impossible que s'acomplissin els terminis. Atès que cinc de les parades –d'un total de quinze– estan reservades a productors locals o botiguers de cada lloc, cadascun dels quatre consistoris participants van haver d'aprovar per ple els criteris del concurs públic d'adjudicació. Tot i això, el reglament del mercat és comú, així com molt estricte amb l'acreditació que els productes oferts són realment ecològics.

Cerdanyola serà la primera localitat on es farà el mercat ecològic, en coincidir el dia 9 d'abril amb el segon dissabte del mes. Segons un sorteig, el municipi sempre acomplirà aquesta premissa temporal, de la mateixa manera que la rambla de Lluís Companys de Sant Quirze en serà la seu els primers dissabtes de cada mes; els voltants del mercat 11 de Setembre de Barberà, els tercers, i la plaça del Doctor Guardiet de Rubí, els quarts o, quan les circumstàncies del calendari ho determinin, els cinquens. L'objectiu és aconseguir fidelitzar una clientela més enllà de l'emplaçament rotatori del mercat, ja que deu de les seves parades seran fixes. A més, tenint present el seu emplaçament cèntrica en tots els casos, s'espera que acabi fomentant el coneixement lúdic i comercial de les quatre localitats per part de ciutadans d'altres indrets.

Altres finalitats que van ser clau en l'acord entre els quatre municipis, que van rubricar al juliol al Consell Comarcal, són: promocionar les varietats i els productes d'alimentació de temporada i del territori; donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible i com a alternativa, i fer difusió de la importància d'una alimentació de qualitat per millorar la salut. Al marge del Consorci de Turisme del Consell Comarcal, també van col·laborar en la posada en marxa del mercat la Generalitat, el Consell Català per a la Producció Agrària Ecològica i la Diputació.

Quinze parades i activitats paral·leles

Al mercat hi tindran presència 15 parades, que vendran bàsicament productes alimentaris com ara fruites i hortalisses, pa, mel, melmelades, olis, vins, productes carnis, làctics, plantes aromàtiques, espècies, condiments, elaborats i conserves. Els estands seran de fusta i, al costat, s'organitzaran activitats paral·leles de promoció, animació i difusió del producte ecològic. En aquest sentit, es farà pedagogia tant dels seus beneficis per a la salut com per al medi ambient, la sostenibilitat de l'economia rural o l'eclosió de sabors i aromes.

Per oferir informació permanent sobre el mercat s'ha creat un portal d'internet, www.mercatecologicdelvalles.cat, on es penjaran totes les activitats que s'hi realitzin, així com el contacte directe amb els productors participants, i les notícies que puguin resultar d'interès. El web està vinculat a perfils de Twitter i Facebook amb la idea de minimitzar el consum de paper. D'altra banda, també és prevista una representació del mercat en la Fira Biocultura, que té lloc cada any a Fira de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar

GIRONA

Comença la reforma integral de l’hotel Best Western Premier CMC, amb dos milions d’inversió

girona