Economia

Saló de l'Automòbil

Llançaments comercials

Tret de sortida a les novetats catalanes

Audi presenta a Europa el model que es farà a la planta de Seat, el Q3

Nissan comença a vendre la furgoneta NV200 per a passatgers

El Saló de l'Automòbil de Barcelona ha servit per donar el tret de sortida comercial a les novetats de les dues fàbriques catalanes, la de Nissan a la Zona Franca i la de Seat a Martorell. La primera ja està fabricant la versió de passatgers de la furgoneta NV200, que la marca ha batejat amb el nom d'Evalia. Nissan té previst vendre'n aquest any a l'Estat espanyol 800 unitats. Comptant-hi també la versió de mercaderies i la mixta, s'arribarà a les 4.000 furgonetes venudes en el mercat espanyol. De tota manera, la gran novetat de la firma japonesa és el seu primer model 100% elèctric, el Leaf, que arriba a l'Estat espanyol després d'encetar l'aventura europea a Portugal, Anglaterra, Irlanda i Dinamarca. Aquí es comercialitzarà a partir de setembre per 29.950 euros (incloent-hi les bateries i tenint les ajudes del govern central), la previsió és vendre'n 400 unitats en un any i des de demà es poden fer les comandes.

El Saló també ha encetat el període de reserves d'una de les grans estrelles d'aquesta edició, el model que Audi va adjudicar a la planta de Seat, el Q3. En l'última fira de Barcelona, fa dos anys, es va poder veure en primícia el prototip d'aquest totterreny urbà i ara arriba la versió definitiva. Ahir era el dia de l'estrena europea, ja que la mundial es va fer a Xangai. Després de passar la fase de proves, Martorell està a punt de produir en sèrie el Q3, que sortirà a la venda a partir de 29.900 euros. La presentació del model la va fer Audi, de manera que Seat es va limitar a mostrar els dos concept car elèctrics, l'IBE i l'IBX, que ja havia presentat als salons de París i Ginebra. El president del grup, James Muir, va explicar que els dos prototips “avancen l'ADN” dels 4 models que Seat presentarà l'any que ve. Muir va aprofitar per recordar que la marca camina cap a la recuperació i va aportar xifres: el primer trimestre les vendes han crescut un 3% i les exportacions, un 19%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona