Economia

Projecte per adaptar els embotits al consum

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn i l'IRTA inicien un projecte per fer embotits baixos en sal, amb poc àcids i menys secs

Disposen d'un pressupost de 2 milions d'euros

La Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han iniciat un projecte de recerca amb l'objectiu d'adaptar els embotits crus-curats tradicionals als nous hàbits de consum. El projecte, que s'anomena Embumad, disposa d'un pressupost de 2 milions d'euros concedits pel Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i es portarà a terme gràcies a la incorporació de 29 empreses càrnies catalanes. La participació de l'IRTA és a través de subprogrames de Tecnologia i Seguretat Alimentària, ambdues ubicades a Monells.

El responsable tècnic de la Fecic, Ignasi Pons, va explicar ahir que les empreses estan detectant un canvi d'hàbits entre els consumidors tant per gust com pel tema de salut, i per això han decidit posar en marxa el projecte, que té una durada de tres anys. Aquests canvis d'hàbits són principalment la reducció de la sal en els embotits, productes carnis poc àcids i menys secs. Tot això sense els “risc en la seguretat i la qualitat en aquests productes, mantenint les característiques organolèptiques i tecnològiques típiques de l'embotit tradicional”.

La seguretat i qualitat alimentària s'han convertit en els darrers anys en una de les principals preocupacions dels consumidors a causa, principalment, de les diferents crisis alimentàries com ara les vaques boges. Per això, en els últims anys els mercats han detectat un interès creixent dels consumidors europeus per productes artesanals i tradicionals.

La finalitat de l'estudi és la de situar en el mercat alimentari embotits curats amb una vida útil adequada als nous processos d'elaboració.

LA XIFRA

29
empreses càrnies
catalanes participen en el projecte a través de la Fecic.

Exportació de productes carnis a la Xina

El director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, acompanyat del director general de Prodeca, Fernando Bienert, es va reunir divendres amb l'ambaixador d'Espanya a la Xina, Eugeni Bregolat, amb l'objectiu d'enfortir els lligams institucionals per facilitar l'exportació de productes carnis de les empreses catalanes. Catalunya és una de les primeres regions agroalimentàries d'Europa, amb un volum de negoci de 21.930 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?