Economia

Economia

L'altre negoci escumós

Mediona és l'escenari de la sisena edició de la mostra de cervesa, amb begudes de 31 artesans

Conviden Steve Huwley, “l'avi” artesà

L'ànima de la mostraés Carles Rodríguez, que produeix 1.000 litres de cervesa cada setmana

La zona esportiva de Mediona es va omplir dissabte de gent aliena a la notícia que tots els mitjans de comunicació destacaven aquell dia: la constitució dels ajuntaments. Molts veïns i també forans s'havien desplaçat fins allà per degustar cervesa; menjar alguna cosa de la barbacoa, que va funcionar durant tota la jornada; fer una ullada al material dels col·leccionistes cervesers, o escoltar una mica de música. S'hi celebrava la sisena edició de la Mostra de Cervesa Artesana de Mediona. L'esdeveniment era tan agradable que l'alcalde, Servand Casas (PSC), i molts regidors del nou Ajuntament, després de la constitució del consistori, van anar a fer un tomb pel recinte, que ja porta el nom de l'il·lustre veí Antoni Ramallets, i tastar alguna o algunes de les cerveses que els artesans hi van presentar.

Si el primer any que es va celebrar la mostra, el públic que hi assistia tenia un perfil molt concret –amants de les motos i de l'exotisme–, dissabte era del tot diferent. Hi havia moltes famílies amb nens, colles de joves amb ganes de fer petar la xerrada i gent gran que feia cua de manera ordenada per omplir el got i degustar les produccions artesanals dels expositors. Aquest any, hi havia 31 expositors amb artesans vinguts de Segòvia, Astúries, Cantàbria, Madrid, Toledo, Valladolid, Liverpool i d'Escòcia, a més dels assidus des del primer dia. En aquests sis anys han canviat moltes coses. La producció de cervesa artesanal feta a casa s'ha popularitzat entre molta gent –com la moda de fer-se el pa a casa–, i Mediona ha deixat de ser un punt amagat i s'ha convertit en referència obligada del sector. Avui dia és la fira més important de l'Estat per la difusió i pel nombre d'expositors. L'organitzador de la mostra, el cerveser Carles Rodríguez, l'ànima de la marca Ales Agullons –que aquest any ja ha trepitjat els bars dels EUA– i creador de la cervesa Setembre, reconeguda l'any passat com a millor cervesa de l'Estat per la web especialitzada Ratebeer.com, feia de tot menys passejar-se. Darrere de la barra no parava de servir gots i ampolles per emportar-se de la seva producció; per poder parlar amb ell va caldre esperar una bona estona.“Sempre havia somiat que Mediona es convertiria en una visita obligada per tastar cervesa i aquest any ja puc començar a veure'n el resultat. Hi ha molta gent que ve a donar-se a conèixer”, deia Rodríguez.

El cerveser va començar per casualitat després d'instal·lar-se a Mediona en una masia envoltada de vinyes i avui dia produeix prop de 1.000 litres de cervesa de quatre tipus diferents cada setmana i acaba col·locant tota la producció.

Entre els expositors convidats dissabte hi havia un personatge peculiar, Steve Huwley, amb barba blanca i fesomia semblant a la del Panoràmix del còmic Astèrix, al qual molts dels expositors anomenaven “l'avi”. M'explicava que el 1964 va començar a fer-se cervesa per celebrar vetllades a la universitat i que cap al 1993 va obrir un pub a Barcelona amb cerveses fetes artesanalment. D'aquell pub, ara no en queda res “per la burrocràcia”, deia, però el que sí que queda és la passió. “Ho vaig perdre tot, però no la il·lusió i l'amor per la cervesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona