Empreses

Emprenedors

Better Care SL

En guàrdia a l'UCI les 24 h

Una firma crea una plataforma informàtica per fer seguiment dels malalts crítics

Tot i el control permanent al qual està sotmès una persona ingressada a l'UCI, hi ha encara incidències, sovint imperceptibles, que poden ser vitals per al seu diagnòstic i la seva cura posterior. Ser a prop del malalt que és a l'UCI no és una tasca substituïble per cap aparell, però l'empresa Better Care SL, una spin-off de la Fundació Parc Taulí de Sabadell, ha desenvolupat una eina informàtica que millora el control i coneixement del desenvolupament d'una persona en estat crític.

Lluís Blanch, director de recerca i innovació de la fundació i un dels socis de l'empresa, explica que es tracta d'una plataforma informàtica única al mercat que recull els senyals de qualsevol dispositiu mèdic al voltant del malalt (els senyals vitals, monitors d'oxigen, la pressió arterial, indicadors de respiració, etc.). Els avantatges que proporciona és que integra tots els indicadors, siguin de l'aparell que sigui, dóna informació contextual de totes les hores que el malalt és a l'UCI i, a més, es pot fer seguiment a distància. “La demora amb la qual arriben les dades és de tres o quatre segons, tant si el malalt és a Sabadell com si és al Japó”, diu Blanch. L'aplicació fa reduir despesa i millora el coneixement, ja que l'acosta allà on hi ha el malalt. Amb aquest sistema, un metge de l'hospital Clínic de Barcelona, per exemple, pot interaccionar amb algun malalt ingressat a la Val d'Aran.

Tot i que Better Care es va constituir com a empresa l'any passat, fa més de cinc anys que treballa en el desenvolupament del projecte de recerca. Durant els tres primers anys, es va dedicar a integrar totes els senyals digitals que transmeten els diferents aparells existents i va crear una interfície única, “que, a més de recollir tots els indicadors vitals en una, evita errades”, diu Bernat Sales, director tècnic i soci de l'empresa. Una vegada integrats els senyals, van crear la plataforma única. El producte, però, no quedarà en la versió actual, ja que l'objectiu és anar millorant-lo permanentment.

El Ministeri de Defensa ha estat un dels primers clients de la companyia, que ha adquirit 33 llicències per fer seguiment de malalts greus durant el trasllat en ambulància. “Des de la distància un metge expert pot donar les instruccions al que està al costat del malalt”, diu Blanch.

Paral·lelament Better Care ha tancat un acord de comercialització amb l'empresa de telecomunicacions GMV per vendre llicències de l'aplicació arreu del món. “El nostre producte va destinat a un mercat global, amb aquesta voluntat hem nascut”, diu Glòria Palomar, una altra de les sòcies de l'empresa, que explica que les expectatives de comercialització amb què van començar han canviat. El pla inicial era començar a vendre als serveis de salut públics a l'Estat, però amb la retallada del pressupost públic a tot arreu han decidit donar més projecció a la internacionalització i aquesta s'ha convertit en l'estratègia clau de l'spin-off. A l'hora d'escollir mercats, Palomar explica que l'Amèrica Llatina és una de les destinacions prioritàries en els pròxims anys.

Better Care ha arrancat amb cinc socis, alguns dels quals són professionals de l'hospital Taulí: Bernat Sales, Lluís Blanch, Glòria Palomar, l'argentí Gaston Murias i Òscar Garcia Esquirol, metge intensivista.

Com que la idea va néixer al si de l'organisme públic Corporació Parc Taulí, aquest manté la propietat de la patent i del producte, i és Better Care qui s'ocupa de l'explotació en exclusiva per a tot el món i durant tot el temps de vigència de la patent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA