Economia

La Generalitat congela les negociacions amb Ryanair

El govern no reprendrà les converses amb la companyia irlandesa sinó reconsidera la seva marxa de Reus

L'aerolínia demana ara 15 milions per continuar a Girona i ofereix transportar un milió menys de passatgers

La Generalitat ha decidit congelar les negociacions amb Ryanair després que l'aerolínia hagi doblat les seves exigències per seguir operant a l'aeroport de Girona i no les reprendrà si la companyia no reconsidera la seva decisió d'abandonar l'aeroport de Reus.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha ofert una conferència de premsa a la capital gironina hores després que el vicepresident de Ryanair, Michael Ca·ley, anunciés la marxa de la seva firma de l'aeroport del Baix Camp.

Font ha explicat que la companyia irlandesa demana ara 15 milions d'euros per continuar a Girona, quan l'última proposta del govern català era de 7,5 milions. Aquesta oferta, que compta a més amb altres al·licients com la reducció de taxes aeroportuàries i diverses instal·lacions, iguala els números del preacord al que havia arribat l'aerolínia amb l'anterior govern. A més, l'aerolínia redueix l'aportació de passatgers dels quatre milions del preacord a només tres.

En aquest sentit, ha titllat de “desorbitada” la xifra de 15 milions d'euros que reclama la companyia perquè suposa “pagar el doble per un milió menys de passatgers”.

Davant aquesta situació, el director general de Transports ha confirmat que la Generalitat congela les negociacions i exigeix com a condició prèvia per reprendre-les que Ryanair tiri enrere el seu anunci de marxar de Reus.

Segons Font, Ryanair incompleix l'acord de 39 freqüències anuals a Reus que havia signat el novembre passat amb validesa fins a 2013 i, per tant, la Generalitat es nega a signar un contracte a Girona si no compta amb seguretat jurídica de compliment.

Al seu judici, el govern no pot córrer el risc de tirar endavant sense més les negociacions i que “l'any vinent calgui negociar una altra vegada per 25 milions d'euros”. Més encara, ha insistit, després que l'acord del novembre passat per a Reus s'hagi convertit ara per a Ryanair en “paper mullat”. “Si ells estan disposats a complir nosaltres ho estem a seguir negociant”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials