Economia

turisme

El pont de la Puríssima deixa un trist balanç en l'ocupació turística

El Ripollès i la Cerdanya han concentrat el volum més alt de visitants a causa de les estacions d'esquí

L'ocupació a l'Alt Empordà ha estat d'un 30%

La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona va fer ahir un balanç negatiu del pont de la Puríssima pel que fa a ocupació hotelera a la zona. Així, i si ja les previsions no eren optimistes als Pirineus per la manca de neu i perquè només hi havia dues estacions obertes, els dies han acabat confirmant que l'ocupació al Ripollès i la Cerdanya ha estat d'entre el 65% i el 70%, ocupació similar a la del turisme de la Selva Marítima. Per contra, a la Costa Brava centre, el nivell d'ocupació ha estat del 50% i ha estat l'Alt Empordà on s'han registrat els pitjors resultats, amb un 30-35%. Segons la federació, a més, s'ha de tenir en compte que en aquest període el 50% de la flota hotelera de la costa està tancada.

14.000 esquiadors


L'estació d'esquí Vallter 2000 de Setcases ha registrat una de les majors afluències de l'inici de temporada dels últims anys amb un total de 14.000 esquiadors i amb quasi totes les pistes i instal·lacions obertes. Vallter va poder obrir durant tota la setmana passada i la resta d'estacions d'esquí del Pirineu gironí, només ho van poder fer dissabte o diumenge passats i amb poc domini esquiable. A Vall de Núria, les pistes es van obrir el 2 de desembre i fins ara només dues de les deu que hi ha. Núria ha rebut 6.300 visitants al complex durant el ponts de la Constitució i de la Puríssima –la majoria, no esquiadors–, i l'ocupació ha estat d'entre el 65% i puntes del 100% els dies més assenyalats.

La direcció de Vallter ha atribuït aquesta xifra de visitants al fet que és l'estació amb més neu. La quantitat més alta d'esquiadors es va rebre dijous i divendres, quan s'hi van aplegar prop de 5.000. Les baixes temperatures, sobretot durant la nit, han permès poder mantenir la neu caiguda setmanes enrere i produir-ne de nova de manera que l'estació ha tingut, tots aquests dies, el 80% de les instal·lacions obertes i un gruix de neu que arriba fins a 80 cm. L'estació es continua obrint amb total normalitat i a preus reduïts. Vallter espera precipitacions en breu i, d'aquesta manera, poder obrir la totalitat de les instal·lacions.

La Molina va obrir diumenge passat dues pistes amb quatre quilòmetres esquiables i dos remuntadors. Hi van anar unes 500 persones, sobretot de clubs d'esquí i abonats de temporada. Els que van esquiar, van obtenir un forfet gratuït per a qualsevol altre dia de la temporada.

A Masella, es va obrir el dia abans i han registrat un total de 2.000 esquiadors. Ofereix, de moment, un quilòmetre repartit en dues pistes de la zona de Coma d'Orriola. Hi funcionen tres remuntadors i un telecadira.

LA XIFRA

30-35
per cent d'ocupació
es va registrar a l'Alt Empordà durant el pont de la Puríssima, la xifra més baixa de la demarcació.

Esperances per les festes de Nadal i Cap d'Any

El mal inici de la temporada d'hivern s'espera compensar amb una millor ocupació per Nadal i Cap d'Any. Així, des de la federació d'hostaleria, es preveu que l'ocupació durant el Nadal sigui similar a la de l'any passat, però que sigui sobretot per Cap d'Any quan les dades siguin més positives. Un fet que apunta ja això és que algunes cases de turisme rural ho tinguin ja tot ple de cara al cap d'any, segons les mateixes fonts, i les mateixes dades positives s'esperen per als allotjaments turístics situats a prop de les pistes. Ja per al 2012, els hotelers auguren un any molt complicat. Els majoristes de viatges, que contracten d'un any per un altre, no acaben de tancar viatges i ja es preveu que, de cara a l'any que ve, el que imperarà seran les reserves d'última hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid
economia

Rebuig frontal a una OPA que es cola en la campanya

barcelona
Alemanya

Protesten contra l’ampliació d’una fàbrica de Tesla

Barcelona

Un centenar de professionals, en la VI Jornada d’Auditoria i Comptabilitat

girona
economia

Arxivada la segona causa contra Shakira per frau fiscal

barcelona
ECONOMIA

Els tractors tallen el centre Tarragona per reclamar una millor gestió de l’aigua

Tarragona
Economia

El BBVA promet reforçar el compromís amb Catalunya en l’opa hostil al Sabadell

madrid