Economia

A punt els primers Seat per vendre a la Xina

El grup carregarà 250 León en el vaixell que demà arriba al port de Barcelona

Demà arriba al port de Barcelona el vaixell que carregarà els primers cotxes Seat que es vendran a la Xina. Tot i que la companyia no iniciarà la comercialització dels seus vehicles al mercat asiàtic fins a la primavera, la quinzena de concessionaris xinesos amb els quals ja ha tancat acords s'han d'anar proveint. És per això que dimarts es carregaran 250 vehicles del model León, però abans del mes de març s'hauran fet almenys dos viatges més amb una quantitat superior de cotxes. La filial espanyola de Volkswagen preveu haver venut en el primer any entre 3.500 i 4.000 cotxes.

La campanya s'iniciarà amb el model León, però a l'estiu s'intentarà seduir també els xinesos amb el Seat Ibiza i, més tard, amb l'Alhambra. Jove, modern i amb una capacitat adquisitiva mitjana o alta és el perfil de client que es podria sentir més atret pels automòbils fets a Martorell, segons les proves i els estudis de mercat fets fins al moment.

Seat es va donar a conèixer a la Xina el mes d'abril, durant la seva visita al Saló de l'Automòbil de Xangai. Allà va anunciar oficialment el seu desembarcament al país. Uns mesos més tard, al novembre, va participar en la fira de Canton i va perfilar els seus plans asiàtics, destacant la importància d'haver arribat, per fi, a aquest mercat.

L'assignatura pendent

De fet, juntament amb Rússia, la Xina és la gran aposta del grup per impulsar les vendes exteriors i aconseguir capgirar els marcadors, és a dir, tornar als beneficis.

Rússia és un mercat en què Seat ja era present, però segons l'actual president del grup, James Muir, estava desatès. L'aventura xinesa, en canvi, és totalment nova i significa un important canvi d'estratègia, ja que és un pas que sempre s'havia posposat. Els sindicats asseguraven que Volkswagen frenava l'entrada de la marca al mercat per no fer competència a altres marques del grup com ara Skoda, que fa anys que hi és amb grans resultats.

Seat prepara ara el seu desembarcament a la Xina amb campanyes de promoció a internet. També ha convidat a Barcelona reconeguts periodistes de motor del país –una cinquantena– perquè coneguin la marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona
economia

Puig s’estrena a borsa amb una pujada superior al 4%

barcelona
economia

ERC, Comuns i la CUP es comprometen a convalidar la regulació dels lloguers de temporada

barcelona
Economia

El turisme internacional s’enfila fins als 3,3 milions el primer trimestre de 2024

Barcelona
CONFLICTE LABORAL

Els treballadors de Llansà en vaga reben el suport de transportistes de Roca

GIRONA
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona