Eines

ACC1Ó al món, aliat per als projectes d'expansió internacional

Els 34 centres de promoció de negocis tenen un àmbit d'actuació de més 70 països

El 86% d'empreses recomanen el servei dels centres de promoció de negocis

Els centres de promoció de negocis són la porta d'entrada de l'empresa catalana als mercats exteriors, des de la proximitat i el coneixement de dues realitats: la catalana i la del país de destinació. La xarxa de 34 oficines d'ACC1Ó, situades als cinc continents, treballa amb experts sobre el terreny per tal d'assessorar l'empresa catalana durant el seu projecte d'expansió.

Les oficines tenen un àmbit d'actuació de més de 70 mercats. Disposen d'un equip de professionals en internacionalització que proporcionen als empresaris l'orientació que ajuda a disminuir els riscos inherents al complex entorn internacional.

Projectes variats, solucions a mida. Els serveis de les oficines s'adapten a les necessitats de cada empresa, que varien segons si es troben en la fase d'iniciació, d'expansió o consolidació internacional. Per tant, el coneixement sobre la manera de fer negoci en cada país es tradueix en una solució a mida. La cerca del millor canal de comercialització, el suport en el procés d'implantació al mercat, l'assessorament en la constitució de l'empresa o la selecció de personal de destinació són alguns dels serveis que ofereixen les oficines. A través de la xarxa, les empreses també poden participar en missions empresarials i obtenir estudis de mercat.

Amb la col·laboració del Centre de Promoció de Negocis, l'empresa aconsegueix un estalvi en el temps de dedicació, esforços i recursos, i minimitza el risc i els costos d'entrada en un mercat nou. Durant el 2011, els centres han dut a terme més de 700 projectes d'internacionalització per a 500 empreses i entitats catalanes.

Incubador internacional d'empreses. Actualment, 13 dels centres de promoció de negocis disposen d'espais físics per tal que les empreses catalanes s'hi instal·lin permanentment. Es tracta de les plataformes empresarials, dirigides a aquelles empreses amb un alt grau d'internacionalització i que requereixen una presència als mercats perquè demostrin el compromís amb els clients i amb els proveïdors des de la seu local. Aquests vivers d'empreses faciliten el procés d'implantació de l'empresa, amb com menys temps i despeses possibles. Les plataformes estan situades a les oficines de Silicon Valley, Mèxic DF, Miami, Sao Paulo, Buenos Aires, Casablanca, El Caire, Dubai, Mumbai, Singapur, Xangai, Beijing i Tòquio.

Nous serveis. Les oficines a l'exterior, amb una experiència de més de 20 anys, estan en constant evolució per donar resposta als nous reptes globals i a les necessitats canviants del teixit empresarial català. De la mateixa manera que l'empresa s'ha d'adaptar a escenaris nous, també ho ha de fer la xarxa d'ACC1Ó. En aquest sentit, les oficines ja incorporen de manera gradual dues àrees d'actuació que han d'ajudar a impulsar l'economia catalana. D'una banda, es tracta de la captació d'inversions estrangeres per a Catalunya i, de l'altra, de la cerca de socis tecnològics per a empreses catalanes.

Per a la cerca d'actius internacionals, des de l'oficina de destinació es detecten aquelles empreses estrangeres que tenen interessos per invertir a Catalunya. Es fa una cerca proactiva que s'ha de traduir en l'arribada d'empreses internacionals al territori, amb la consegüent creació de riquesa i de llocs de treball.

En l'àmbit tecnològic, l'objectiu és impulsar les aliances entre empreses catalanes i estrangeres perquè duguin a terme projectes internacionals de primera magnitud.

Un alberg català a Times Square

Equity Point ha posat en marxa enguany un alberg nou a la cèntrica plaça Times Square de Nova York. L'edifici té 50 habitacions i una capacitat per a 250 persones. L'empresa catalana ha tingut el suport de l'oficina d'ACC1Ó a Nova York per aquest projecte, que és el número 9 de la seva cadena d'establiments hotelers a tot el món. La firma continuarà l'expansió als Estats Units amb l'objectiu de posar en marxa més establiments a les ciutats de Chicago, Boston, San Francisco, Los Angeles i Miami.

les trobades

Més de 3.000 empresaris estan preparats per fer el salt a l'exterior

Durant l'últim any, s'han dut a terme dues trobades de centres de promoció de negocis, esdeveniments consolidats que reuneixen a Catalunya tots els directors de les oficines d'ACC1Ó. Aquestes jornades han aplegat més de 3.000 empresaris amb plans d'expansió a l'exterior, que han mantingut més de 1.300 entrevistes amb els experts per treballar les millors estratègies per introduir-se, consolidar-se o expandir-se en diversos mercats. El Brasil, Mèxic i Colòmbia són els països que han despertat més interès a causa del dinamisme de les seves economies.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Economia

El Village del MWC mostra els plans locals per reduir la bretxa digital

L’Hospitalet de Llobregat
unió europea

Nou cop de la justícia europea a Espanya

barcelona

Pimec alerta que la sequera ja impacta en 1.500 empreses

girona
economia

La inflació a la zona euro es modera i la situa en el 2,8% al gener

barcelona
economia

Menys hipoteques durant el 2023

barcelona
economia

Estudiaran fórmules per permetre que ACIN compri la Nylstar

blanes
economia

Participació rècord de les empreses catalanes al MWC

Barcelona
economia

Presència catalana a la tensa protesta pagesa de Madrid

barcelona
EMPRESA

Roberlo inverteix 2 milions d’euros en el seu centre de formació

RIUDELLOTS DE LA SELVA