Economia

Embutidos Monter amplia les instal·lacions

Inverteixen 28 milions d'euros per duplicar la producció i la facturació en 5 anys

Van tancar el 2011 facturant 86 milions

A Embutidos Monter, empresa líder en producció d'embotits curats, inverteixen 28 milions d'euros per ampliar 10.000 metres quadrats les instal·lacions de les Planes d'Hostoles –que ja consten de 16.000 m²– i per l'adequar-la tecnològicament. La inversió permetrà que la companyia creixi exponencialment fins que el 2017 arribi a doblar la producció i la facturació.

Amb l'ampliació, a l'empresa preveuen passar de produir 17.000 tones anuals a fer-ne 32.000 el 2017, la totalitat de les quals la vendran al grup Mercadona, amb qui ja treballen des de fa 14 anys. La facturació també es duplicarà i passarà dels 86 milions d'euros assolits el 2011 als 160 d'aquí a 5 anys. El president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar ahir la planta de les Planes d'Hostoles “per conèixer de primera mà casos d'èxit del teixit industrial local”.

Creixement en tres fases

El creixement de les instal·lacions es fa en tres fases. La primera es va fer entre el 2009 i el 2011. La segona és la que s'està fent ara per ara i que s'acabarà el 2014, i l'última es durà a terme entre el 2015 i el 2017. En el conjunt de les tres fases, la companyia destinarà la inversió a fer 10.000 m² més i a la construcció d'assecadors en aquesta instal·lació nova. Aquesta injecció econòmica suposarà que a la planta multiplicaran per sis la capacitat productiva i s'hi acabarà centralitzant més de la meitat de la producció de tota la companyia. A més de la planta de les Planes, Monter també té fàbriques a Serinyà, Vic i Sant Jaume de Llierca.

D'aquesta manera “es crea un complex industrial de 26.000 m² que passa de tenir 27 assecadors per a embotits a triplicar-los àmpliament fins a tenir-ne un total de 87 –amb capacitat per assecar prop de 3.500 tones d'embotit de manera simultània quan s'acabi l'última fase. Amb aquestes inversions, l'empresa reitera la seva aposta pel territori ja que la totalitat del seu negoci es concentra en la demarcació.

LA XIFRA

32.000
tones d'embotit
anuals són les que preveu produir l'empresa en el termini de 5 anys gràcies a l'ampliació.

Interproveïdor de Mercadona des del 1998

Embutidos Monter és una empresa familiar, líder en producció d'embotits curats: llonganissa, xoriç, llom i salami. La companyia, que amb 17.000 tones anuals està entre les principals productores d'embotits de l'Estat espanyol, encapçala la producció i venda dels productes de gall d'indi curat amb una quota de mercat del 85%, segons dades de Nielsen. Monter té 300 treballadors.

Creada el 1989 pels germans Cañigueral, la companyia disposa de 4 plantes que fan un total de més de 47.000 m² en què assumeixen tots els processos productius compresos entre la incorporació de la carn provinent de l'escorxador i l'obtenció del producte final.

El 1998, a Embutidos Monter es van convertir en interproveïdors de Mercadona i el pas estratègic els va permetre produir bona part dels embotits curats que Mercadona comercialitza a l'Estat espanyol amb la marca Hacendado i, d'aquesta manera, van començar un creixement sostingut. L'empresa va tancar el 2011 amb una facturació de 86 milions d'euros i preveu créixer més del 14% durant aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les últimes pluges salvaran la meitat de la collita de cereal a la Catalunya Central

SANT MARTÍ DE TOUS/ GAIÀ
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?