Economia

Bankia revisa els resultats i admet que va perdre 3.000 milions el 2011

El consell d'administració dimiteix en bloc i només es manté el president i el conseller delegat

El banc demana 19.000 milions d'euros més d'ajut públic, el rescat més important a l'Estat

El consell d'administració de Bankia ha acordat aquest divendres la renovació en profunditat del seu òrgan de govern. Cauen tots els 18 membres que hi havia fins ara menys dos: el president, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat, Francisco Verdú. Pel que fa a la resta, s'incorporen només vuit membres més, de manera que el consell d'administració passa de 18 a 10 membres. D'altra banda, Bankia ha revelat en un comunicat que els comptes anuals del 2011 reflecteixen unes pèrdues de fins a 2.979 euros. La reunió que el Consell d'Administració ha celebrat aquest divendres ha reformulat els comptes anuals, individuals i consolidats de l'any 2011.

El Grupo BFA-Bankia ha demanat ajudes públiques per un import de 19.000 milions d'euros, que se sumen als 4.465 milions d'euros inicials compromesos, fet que sumen un total de recursos que l'Estat injectarà a l'entitat de 23.465 milions. A més, la matriu procedirà a capitalitzar la seva filial Bankia amb una ampliació de 12.000 milions d'euros.

Pel que fa als canvis en el Consell d'Administració, a Bankia s'hi incorporen José Sevilla com a conseller executiu i com a independents Joaquín Ayuso, Eva Castillo, José Wahnon, Javeri Campo, Jorge Cosmen, Fernando Fernández i José Luis Feito. Tots els nomenaments, que s'han produït per cooptació, hauran de ser referendats per la Junta General d'Accionistes de Bankia.

D'altra banda, el Consell d'Administració també ha reformulat els comptes anuals, individuals i consolidats de l'any passat, que ni inclouen cap tipus de reserva per part de l'auditor.Els sanejaments realitzats a la cartera de crèdits, en els actius adjudicats i la posada a valor de mercat de les participades integrades a Bankia han tret a la llum un resultat negatiu l'any 2011 de 2.979 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera