Economia

tantxtant

Europa empitjora, els EUA, també

Els mercats financers europeus es van tornar abruptament negatius la setmana passada, propiciats per les decebedores dades, més provinents dels Estats Units que de la zona euro. Tanmateix, cal subratllar la fragilitat de la unió monetària atrapada entre una crisi de deute i una alarmant davallada econòmica global. L'última ratxa de penombra, enfosquida per un informe sobre l'ocupació de Washington pitjor de l'esperat, sembla que ha apagat els rajos residuals d'optimisme de la cimera de líders de la Unió Europea per utilitzar els fons de rescat per ajudar els bancs dèbils mentre començaven una tasca, a llarg termini, per a un sistema bancari més completament integrat a la zona euro.

Però des de llavors, hi ha hagut massa indicadors negatius, incloent-hi la publicació del rècord de desocupació de la zona euro i el reconeixement per tres grans bancs centrals segons els quals calen mesures addicionals per estimular economies moribundes. A més, la cap de l'FMI ha dit que el Fons disminuiria el seu pronòstic per al creixement econòmic global quan publiqui la valoració trimestral, a final d'aquest mes. La setmana passada les accions europees que ja estaven apàtiques van caure quan les xifres d'ocupació nord-americanes es van publicar. Tres índexs principals, l'Euro Stoxx índex dels blue chips de la zona euro, el CAC a França i el DAX a Alemanya, van acabar amb un descens del 2%. Les accions nord-americanes també van acabar sent baixes amb un descens dels principals índexs en un 1%. Altre cop sembla que es desplega una pauta familiar inquietant i qualsevol sentiment positiu generat pels líders europeus s'evapora a mesura que hi ha més dubtes sobre els detalls de què pretenen fer i en quant de temps seran capaços de fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.