Economia

tantxtant

La Xina vol el petroli rus

Els enviaments de petroli de Rússia a la Xina han sobrepassat els de l'Iran per primera vegada des del 2004 després que la Xina, el més gran consumidor d'energia del món, va finançar un oleoducte rus i l'expansió dels camps petroliers russos, en un esforç d'assegurar el subministrament de combustible. La Xina, que ocupa el tercer lloc pel que fa al creixement mundial de demanda de petroli, aquest any va incrementar les importacions de Rússia un 37% en els set primers mesos, segons l'administració general de duanes de la Xina. Les exportacions de l'Iran van caure un 22% en aquest període, a mesura que la producció del país decreixia i les sancions internacionals tenien efecte.

Rússia va començar els seus primers enviaments per l'oleoducte a principi del 2011, seguint l'acord que el primer ministre de la Xina, Wen Jiabao, va signar per ajudar a finançar el 2008 com a part d'un programa de 25.000 milions de dòlars. Wen també ha presidit la més gran adquisició empresarial internacional feta per una companyia xinesa: l'oferta de 15.100 milions de dòlars feta per la nacionalitzada China Nacional Offshore Oil Corp, coneguda per CNOOC, per la companyia canadenca Nexen, la qual té actius productius al Mar del Nord, el Canadà i Nigèria. Els enviaments iranians a la Xina van ser de 433.000 barrils al dia en els set primers mesos d'aquest any, contra els 500.000 barrils provinents de Rússia, d'acord amb les dades de la duana xinesa. Des del 2004 els enviaments iranians havien excedit els de Rússia sovint per una quantitat significativa. “La Xina invertirà internacionalment en projectes de desenvolupament de recursos minerals i d'energia per tal d'assegurar a llarg termini el subministrament d'energia i recursos”, diu la Comissió de Desenvolupament Nacional i Reforma, el màxim organisme xinès de planificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

La CNMV insinua una sincronia amb Competència perquè cap accionista del Sabadell vagi a l’OPA sense saber-ne les condicions

santander
estats units

Els EUA prohibeixen l’ús de l’antivirus rus Kaspersky per seguretat

barcelona

La Costa Brava preveu vorejar el 100% d’ocupació per Sant Joan

PLATJA D’ARO
ECONOMIA

El Maresme fomenta la col·laboració i la cogestió del sector turístic

MATARÓ

Agricultors gironins visiten finques a França per adaptar-se al canvi climàtic

girona
societat

Les hipoteques d’habitatge creixen un 28,9% a l’abril

barcelona

Claus per a un entorn familiar cibersegur

unió europea

Brussel·les expedienta l’Estat francès pel seu dèficit pressupostari

barcelona
Economia

El creixement de l’economia catalana quintuplica el de la zona euro el 2023

barcelona